BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kiremitçi: Hayal kurma hakkımızı aldılar

Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen edebiyat söyleşisine katılan Tuna Kiremitçi edebiyat ve televizyonla ilgili açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Gazeteci Nil Gülsüm Gül’ün moderatörlüğünde Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen edebiyat söyleşisine, yazar Tuna Kiremitçi konuk oldu.

Bu İşte Bir Yalnızlık Var’ ve ‘Git Kendini Çok Sevdirmeden’ romanlarıyla geniş okur kitlesine ulaşan Kiremitçi, Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen söyleşide son kitabı ‘Gönül Meselesi’ni ve edebiyatla ilgili görüşlerini katılımcılarla paylaştı. Daha önce bir gazetede yayımladığı ‘Başörtülü Esas Kız’ başlıklı köşe yazısıyla tartışmalara konu olan yazar, son kitabında başörtülü bir kız olarak okurların karşısına çıkardığı ‘Gönül’ karakterini anlattı. Kitapta hikayenin Fatih ve Maçka arasında geçtiğini ifade eden Kiremitçi, “Bu kitapta yaşam tarzlarımız farklı olsa da insanların gönül bağlarını hatırlatmak istedim. ‘Gönül Meselesi’ kimseyi ötekileştirmeyen, herkesi anlamaya çalışan bir kitap. Edebiyatçıya düşen de budur bence. Edebiyatçı, dil cambazlığını bir yana bırakıp, okurun duygu ve düşünce dünyasına katkıda bulunmalıdır” dedi.

HAYAL KURMA HAKKIMIZI ALDILAR

“Hayal kurma hakkımızı elimizden aldılar” diyerek, dizi yapımcılarını eleştiren Kiremitçi, ünlü romancıların kitaplarının dizi olarak yayınlanmasından yana olmadığını belirtti. Bu kanısını Aşk-ı Memnu dizisiyle örnekleyen ünlü yazar Kiremitçi, “Kıvanç Tatlıtuğ’un oyunculuğunu çok beğeniyorum. Ancak Aşk-ı Memnu’yu okuyan bir insan ‘Behlül’ ismini gördüğünde aklına Kıvanç’tan başka kimse gelmiyor” diye konuştu.

"NİYE HÂLA KİTAP OKUNUYOR?"

Tuna Kiremitçi, Türk toplumunda en çok tartışılan konulardan biri olan kitap okuma konusuna da değişik bir bakış açısı getirdi. “Neden kitap okuyoruz?” diye sorarak, görsel bir çağda yaşadığımıza dikkat çeken Kiremitçi, şunları söyledi: “Çok hızlı bir çağdayız. İnternet var, televizyon var, ancak hâla kitap okunuyor bence biraz bunun üzerine düşünmeliyiz. Akşam işten yorgun argın evine dönen insanlar, kitap okumaktan ziyade televizyon izlemeyi tercih edebilir. Çünkü kitap okumak, televizyon izlemekten daha zahmetli bir iştir. Niye hâla kitap okunuyor? Bunu merak etmiyor değilim ama sanırım hayal kurmaya dahil arzumuz hiç bitmeyecek.”