BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Meireles o hareketin anlamını açıkladı

Hakeme gay işareti yaptığı öne sürülüyordu. Hakem de rapora öyle yazmıştı. Meireles ise "Bu işaret dünyanın her yerinde okey anlamına gelir" dedi.

Abone ol

Önce takım arkadaşlarına pozisyonu anlatan, ardından Portekiz basınına konuşan F.Bahçeli yıldız, “Ne hakeme tükürdüm ne de gay işareti yaptım. Dünyanın her yerinde o hareket ‘Okey’ anlamına gelir” dedi.

Derbi maçın hakemi Halis Özkahya ‘Gay’ işareti yapmakla suçladığı Portekizli futbolcu, "asla ben gay demedim" dedi.



KARİYERİMDEKİ İLK KIRMIZI KART

Portekiz basını da kariyerinde ilk kez kırmızı kart gören Raul Meireles’in peşine düştü. Tecrübeli yıldız, Portekizli gazetecilere de kendisini savunurken, “Kariyerimin ilk kırmızı kartı oldu. Çok üzgünüm. Ama üzüntümün nedeni ilk kırmızı kartı görmek değil, takımımı yalnız bırakmak. Hakeme tükürdüğüm söyleniyor. Saçma."

meireles-gay-hareketi.jpg

DÜNYANIN HER YERİNDE BU İŞARET OKEY DEMEK

Gay işareti yaptığım söyleniyor! Hangi işaret? O hareket dünyanın her yerinde, ‘Okey’ anlamına gelir. Türklerin, ‘gay’ olarak kullandığını ilk kez duyuyorum. Hakeme, pozisyonun bana kırmızı kart gösterecek kadar sert olmadığını anlattım. O da bana, ‘Hayır sertti’ dedi. Ben de ‘Okey’ dedim ve sahadan çıktım. Sonra yanıma Melo geldi, o da pozisyonun ikinci sarıyı gerektirmeyeceğini kabul ett
i” ifadelerini kullandı.

meireles-gay-işareti.jpg

Raul Meireles’in oyundan çıkarken Fenerbahçe armasını göstermesi ve formasını öpmesi de dikkat çekmişti. Portekizli, takım arkadaşlarına bu hareketin nedenini açıklarken, “O an çok sinirlendim. Ve sinirlendikçe de bu formayı ne kadar önemsediğimi düşünerek formamı öptüm” dedi.

ALMEIDA: GAY HAREKETİ DEĞİL

meirelese-baytar-tarifesi.jpgBeşiktaş’ın yıldızı Hugo Almeida, Raul Meireles’le ilgili Portekiz basınına konuştu. Almeida, “Derbiyi izledim. Meireles’in atılması Türkiye’ye göre normal, İngiltere’ye göre değil. Türkiye’de standartlar farklı. Ben de ilk dönemde çok zorlandım. Raul’un gay hareketi yaptığı iddiaları var. Meireles’i yıllardır tanırım. Homofobik bir adam değildir. Hakeme tükürecek kadar da acemi değil. Bunun cezasının çok olacağını bilir. Hepimiz maç başı para kazanan insanlarız” dedi.