BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Mehmetçiğe bayram tebriği

Öğrenciler, askerlere Kurban Bayramı dolayısıyla mektup gönderdi.

Abone ol

Sivas’ın Gürün ilçesindeki 3 ayrı okulda eğitim gören 150 öğrenci, değişik illerde vatani görevini yapan Gürünlü askerlere Kurban Bayramı dolayısıyla mektup gönderdi.

Gürün Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Atatürk İlköğretim Okulu ve Türk Telekom Lisesi’nde eğitim gören toplam 150 öğrenci, Kurban Bayramı dolayısıyla özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde vatani görevini yapan Gürünlü askerlere moral amacıyla birer mektup yazdı.

Hiç tanımadıkları, isimlerini dahi bilmedikleri askerlere yazdıkları mektuplarla moral vermeye çalışan öğrenciler, bu mektupları askerlere göndermek üzere öğretmenleri ve okul müdürleriyle birlikte Gürün Postanesi’ne gitti. Mektupları postane görevlilerine teslim eden öğrencilerin sevinçli oldukları gözlendi.

Mektup gönderen öğrencilerin eğitim gördüğü okullardan Gürün Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Hanifi Ateş, yaptığı açıklamada, "Şehit kanlarıyla alınan ülkenin her yerinde vatani görevini yapan ve özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da vatanı dış tehlikelerden koruyan Gürünlü Mehmetçiklere öğrencilerimiz Kurban Bayramı öncesinde moral vermek amacıyla mektup yazdı" dedi.

Öğrencilerin duyarlı davranışından etkilendiğini belirten Ateş, "Mektuplar umarım diğer illerdeki öğrencilere ve okullara da örnek olur. Böylece zor şartlarda görev yapan Mehmetçiğimize moral vermiş oluruz" diye konuştu.