BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,10
ALTIN 2.471,27
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Yılmaz Sabah'ı eleştirdi

Milliyet Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmeni ve Hürriyet yazarı Mehmet Y. Yılmaz, kapısından döndüğü Sabah gazetesi ombudsmanını eleştirdi

Abone ol

MESLEK yaşamımın çok büyük bölümünü dergi ve gazete yöneticisi olarak geçirdim. 30’a yakın dergi, dört tane de gazete yayınladım.

Bunları övünmek için söylemiyorum. Şunun için söylüyorum ki bunca yıllık yöneticilik ve yayıncılık deneyimime rağmen başka gazeteler ve dergilerle ilgili görüş ifade etmem gerekirse önce kırk kere düşünüyorum.

Ancak son zamanlarda Türk basınında yaygınlaşmakta olan bir alışkanlık dikkatimi çekiyor.

Bu da en genel bir şekilde ifade edecek olursam, başka gazeteleri eleştirmek konusunda bazı arkadaşlarımızın duydukları dayanılmaz istektir.

Bu arkadaşlarımızın arasında yazı yazdıkları gazetenin en üst yöneticisi konumunda olanlar da var.

Onlara ‘tecrübeli bir meslek büyüğü’ olarak şunu söylemek istiyorum: Başkalarının ne yaptığıyla değil, kendi ne yaptığınızla ilgilenin. Başka gazeteleri eleştirmek yerine, o eleştirdiğiniz davranışlardan kaçınarak gazetelerinizi, dergilerinizi yayınlayın. Böylece eğer görüşlerinizde haklıysanız sizin gazetelerinizin başka gazetelerden daha çok satmasını sağlayabilirsiniz.

Hazır yeri gelmişken Sabah’ın ‘ombudsman’ına bir şikáyetim var:

Bir hanım, şarkıcı Çelik’i dava etti ve kendisine ait besteleri çaldığını iddia etti.

Mahkeme delilleri inceledi ve şikáyeti reddetti.

Sabah’ın bu haberi verirken kullandığı ara başlık şöyleydi: Delilleri haklılığına yetmedi!

Bu başlık ‘Mahkemeyi kaybetti ama aslında şikayetçi haklıydı’ demek mi oluyor?

Mahkeme kararıyla hırsız olmadığı kanıtlanmış bir sanatçıya karşı bunun bir haksızlık olduğunu siz de düşünmüyor musunuz?

Mehmet Y. Yılmaz
www.hurriyet.com.tr