BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Özhaseki'den Ankara'ya deniz müjdesi

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, Ankaralının hasreti olan deniz ve plaj müjdesi verdi.

Abone ol

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir program sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Özhaseki, daha önce sürpriz "Plaj Projesi" ile başkentin mavi şehir olacağını açıklamıştı. Projeye ilişkin detayların sorulması üzerine Özhaseki, "Bunu yapabileceğimiz çok güzel ortamlar var. Belediye olarak yapacağımız her proje Ankara'daki genç insanların işsizliğine çözüm olacaktır, kadınlarımıza iş kapısı olacaktır. Biz iddialıyız ve tecrübemiz var" ifadelerinde bulundu. 

Ankara'nın avantajı Mogan-Eymir
Eskişehir'de hayata geçirilen yapay plaj projesine benzer bir proje olup olmayacağı sorulan Özhaseki, "Ankara'nın birkaç tane avantajı var. Birisi; Gölbaşı, Mogan ve Eymir. Zamanında Mogan Gölü bataklık haline dönüşecekken bakanlığım döneminde 100 milyon lirayı bulan bir ihale yaptım" dedi.

Gölbaşı'ndaki Mogan gölünün diplerindeki çamurları almayı başardıklarını hatırlatan Özhaseki, bunun dünyada sayılı teknolojiler arasında yer alan bir sistemle gerçekleştirdiklerine dikkat çekti.

Masmavi bir deniz olacak
Bir kaç yıl içinde Mogan gölünen masmavi hale geleceğini belirten Özhaseki şu ifadeleri kullandı: "Mogan Gölü de Eymir de kocaman masmavi bir deniz olacak. O çevrede niye plaj yapmayalım ki? Elimizdeki imkanları sonuna kadar değerlendireceğiz"

Anket cevabı
Yaklaşan yerel seçimleri de değerlendiren Mehmet Özhaseki, seçim öncesi muhalefetin öndeyiz diye başladıklarını, seçim sonuçları açıklanınca da  'çaldırdık' dediklerini söyledi. Anketleri değerlendiren Özhaseki, "Netiz, keyifliyiz, ilerideyiz, bunu herkes görecek" dedi.