BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,97
ALTIN 2.325,70
HABER /  SEÇİM

Mehmet Ali Şahin'den ikinci erken seçim sinyali

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, 1 Kasım seçim sonuçlarında koalisyon çıkması halinde 1 yıl içinde ikinci kez erken seçim olabileceğini söyledi.

Abone ol

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den ikinci erken seçim sinyali.

Şahin, "Sürekli seçim yapılan bir ülke olmaktan çıkalım. 7 Haziran seçimleri sonucuna benzer 1 Kasım'da da bir sonuç çıkarsa, korkarım önümüzdeki sene de seçim tekrar gündeme gelebilir, bir koalisyon hükumeti kurulamayabilir ve partiler anlaşamayabilir" dedi.

Karabük'te faaliyet gösteren Çankırılılar Derneği'nin organize ettiği Yaren Gecesi'ne katılan Şahin, kalbinde düşmanlık, husumet ve kin yerine, sevgi, muhabbet ve hoşgörü barındıran herkesin yaren olduğunu söyledi.

Dostluğa, sevgiye, muhabbete, kardeşliğe insanlığın çokça ihtiyacı olduğu şu zamanda herkesin yaren olabilmesini dileyen Şahin, "Yaren gibi sevebilse, yaren gibi bakabilse. Bugün insanlığın ihtiyaç duyduğu bir sevgiyi, muhabbeti ve anlayışı bize hatırlatıyorsunuz" diye konuştu.

HALKIMIZ SEÇİM DEĞİL GEÇİM İSTİYOR

Şahin, Türkiye'de üst üste seçimlerin yapıldığını ifade ederek, bu nedenle vatandaşların artık sandıktan, seçimden ve demokrasiden soğuduğunu hissetmeye başladıklarını belirterek- "1 Kasım seçimlerinde yurtdışındaki vatandaşlarımızın oy kullanma oranı, 7 Haziran'a göre düştü" dedi.

Milletin demokrasiye sahip çıktığını, parlamenter sisteme hep destek verdiğini vurgulayan Şahin, "1 Kasım'dan sonra sandıktan 7 Haziran sonuçlarına benzeyen bir sonuç çıkmamalı. Çıktığı takdirde şu anda yaşadığımız siyasi belirsizliği, korkarım yaşarız. Türkiye ve insanımız bundan kaybeder. Artık halkımız seçim değil, geçim istiyor" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ DÜŞÜNECEĞİZ

"Sürekli seçim yapılan bir ülke olmaktan çıkalım. 7 Haziran seçimleri sonucuna benzer 1 Kasım'da da bir sonuç çıkarsa korkarım önümüzdeki sene de seçim tekrar gündeme gelebilir, bir koalisyon hükumeti kurulamayabilir ve partiler anlaşamayabilir" diyen Şahin, şunları kaydetti:

"Bir koalisyon hükumeti kurulup, koalisyon ortaklarının birbirleriyle geçinme sorunu yaşayacağı bir hükumet modeliyle Türkiye'de geçim sorununu çözemeyiz. Türkiye'nin geleceğini düşüneceğiz. Geçmişte şu veya bu partiye oy vermiş kardeşlerimiz olabilir. Şimdi Türkiye için düşünme zamanı. Türkiye için oy verme hareket etme zamanıdır. 2019'a kadar Türkiye'yi başka bir seçim gündemde olmaksızın istikrarla yürütecek olan iş başında bir hükumete ihtiyaç var."

Siyasi hayatı boyunca siyasi istikrarın ne kadar önemli olduğunu yaşayarak öğrendiğini ifade eden Şahin, Türkiye'nin etrafı ateş çemberiyken ve bir takım dış güçlerin maşası terör örgütlerinin ülkede kaos meydana getirmeye çalışırken bu oyunları mutlaka bozmaları gerektiğini bildirdi.

DEVLET BEY KİM KENDİSİYLE GÖRÜŞMEK İSTERSE...

Ankara'da meydana gelen saldırının amaçlarından birinin, 1 Kasım seçimlerini sabote etmek, "hatta yaptırmamak" olduğunu savunan Şahin, "Siyasi partiler bir araya gelerek, terör örgütünün bu amacı karşısında 'sen ne yaparsan yap, farklı siyasi görüşlere de sahip olsak biz el ele bir araya geldik senin oyununa alet olmayacağız' demeliydiler. Ama diyemediler. Başbakan Ahmet Davutoğlu, davet etti. Sadece biri gelebildi, Sayın Kılıçdaroğlu. Devlet bey kim kendisiyle görüşmek istese reddediyor" şeklinde konuştu.

"Ankara'daki saldırıda 100'den fazla insan kaybetmişken, böylesine bir önemli olay meydana gelmişken siyasi parti liderleri bir araya gelmeyecekte ne zaman gelecek?" diyen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"O nedenle seçimden yeniden koalisyon çıkarsa, bu siyasi partilerle koalisyon kurmak ve yürütmek oldukça zordur. O halde sandıktan bir partinin iktidarı çıkmalıdır, siz bunu sağlarsınız. AK Parti'den başka da tek başına iktidara gelebilecek parti yoktur."