BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Akif Ersoy'a hakaret iddiası!

Tarihçi-Yazar Kadir Mısıroğlu, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'a 'P..venk' dediği ileri sürüldü.

Abone ol

Tarihçi-Yazar Kadir Mısıroğlu, İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'a ağır hakaretlerde bulunduğu iddia edildi.

Mısıroğlu ise sitesinde yaptığı açıklamada, bu iddiayı redderek, orada 'P..venk' değil, 'desene' dediğini söyledi.

Rotahaber'de yer alan habere göre, Mısıroğlu'nun hakaret ettiği ileri sürülen ses kaydıyla kendisine komplo kurulduğunu ve bunu yapanların da Atatürkçü çevreler olduğunu iddia etti. Açıklamada, ses kaydı dikkatle dinlendiğinde o kelimenin kesinlikle kullanılmadığı da vurgulandı. İnsanların ilk dinlediğinde alt yazının etkisinde kalarak desene kelimesini pezevenk olarak algıladığını öne sürdü.

Söz konusu tartışmanın fitilini ateşleyen Mısırlıoğlu'nun katıldığı bir konferansta yaptığı konuşma ateşledi. Konuşmasında Mehmet Akif Ersoy'u eleştiren Mısırlıoğlu'na izleyiceler sert tepki gösterdi. Bu tepkiler üzerine de Mısırlıoğlu konferansı terketmek zorunda kaldı. Mısırlıoğlu, tartışmaya neden olan konuşmayı ise konferans çıkışında yaptı.

Mısırlıoğlu konuşmasında, "Ben Akif yanlış birşey söylediyse tenkid edemezmiyim? Bu nasıl bir şey. Böyle anlayış mı olur, bu taassup. Yunanla öç için mi döğüştün, ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlal diyorsun İstiklal Marşı'nda. Bunları hiç düşünmemişer." diyerek savundu.

İŞTE TARTIŞMA YARATAN O SÖZLER