BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.440,45
HABER /  POLİTİKA

Mehmet Ağarı bitirecek aday

DP'de Ağar dönemine son verecek isim ortaya çıktı. Manifestosunu yayınladı.

Abone ol

geliyor. Bir dönem DYP'nin İstanbul İl Başkanlığını yapan Süleyman Soylu, hafta sonu yapılacak kongreye aday olacağını ilan etti. Kamuoyuna ve basına manifesto geçti.

Hürriyet'ten Yalçın Bayer de bu bildiriyi okuyanlar arasındaydı.. Bayer'in 'emanetçi' iddalarını hatırlatması üzerine Soylu, "Büyük yürüyüşler hep bir adımla başlar. Büyük bir buluşmayı, uyanışı, kucaklaşmayı sağlamak üzere varım" sözleriyle cevap veriyor.  

Aktif siyasete dönme kararını alan Soylu'nun manifestosunda şu mesajlar vardı:

"DP’nin bir avantajı vardı; siyaseti ve halkı biliyordu. Ancak değişen güç dengeleriyle dışlandı; dava kendisini yenileyemedi ve geliştiremedi. Oysa, 50 yıllık DP yürüyüşünün açtığı yol, doğru yoldur. Bu yolda sağa sola çarparak yürüyenler, ülkemizi ve ülkemizin kaynaklarını heba ettiler bugüne kadar.

Türk
siyasetine yeni bir soluk getirmek üzere yeni bir siyaset anlayışı ile yola çıkılmalıdır. Türkiye’ye her alanda, toplumun değişen talebi ile örtüşen yeni proje ve yeni anlayış, yeni bir yol önerilmelidir. Kurumsal merkez sağ kültür oluştururken şeffaflığı, sivil anlayışı ve modern siyaset araçlarını içermelidir."

DP’nin ötekileri yoktur. Bizi ayakta tutan milli ve manevi değerlerimize bugün, dünden çok daha fazla sahip çıkılmalıdır. Bu coğrafyada bunun teminatı DP’dir. Onurlu Türkiye, onurlu millet ve onurlu insan DP’nin başlayacağı yürüyüşün ana felsefesidir."