BIST 9.995
DOLAR 32,40
EURO 34,77
ALTIN 2.435,04
HABER /  SPOR

Fenerbahçe beni kıskanıyor

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Estonya'da çarpıcı açıklamalar yaptı

Abone ol

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Estonya'da birbirinden ilginç açıklamalar yaptı. A Milli Takım'ın Norveç maçı hazırlıklarını izleyen Başkan Ulusoy, "Norveç ve Bosna-Hersek maçlarını kazanarak gruptan çıkacağımıza inanıyorum. Bunun dışında hiç aksi bir şey düşünmüyorum. Siz de düşünmeyin ki bu pozitif elektrik olarak milli takıma yansısın. Eğer gidemezsek sadece ben ve milli takım kaybetmez. Bütün Türkiye kaybeder. Zaten Norveç'ten alınacak kötü bir sonuçtan sonra ne gerekiyorsa yaparız. Zaten adam olan faturayı öder." dedi.

Antrenmanın yapıldığı Le Coq Arena Stadı'nda basın mensuplarıyla sohbet eden Başkan Ulusoy, ''Grubumuza çok iyi başlamıştık. Her şey bizim için çok iyiydi. Ancak son maçlarda biraz işimizi zora soktuk. Şimdi hem Norveç'i hem de Bosna-Herkes'i yenip 2008 Avrupa Şampiyonası'na gideceğiz. Bunun ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ancak biz zor işleri başarmayı severiz. Teknik heyetimizin ve oyuncu kardeşlerimin gözlerinde başarılı olacağımıza dair ışık görüyorum. Bu da beni daha da ümitlendiriyor." diye konuştu.

BU ÜLKEDE İYİ ANILMAK İÇİN ÖLMEK GEREKİYOR

Futbol Federasyonu başkanı olarak Türkiye'de kimseye nasip olmayanın kendine nasip olduğunu belirten Ulusoy, "Allah bana çok zaferler lütfetti. Bakın Türk futbolunda en önemli zaferler benim dönemimde gerçekleşti. Bunlar diğer başkanların değil benim dönemimde gerçekleşti. Buna rağmen hala inanılmaz eleştiriler alıyorum. Ama kamuoyunun sağduyulu kesimi benim yanımda. Zaten bu ülkede iyi anılmak için ya ölmek ya da koltuğunu erken bırakmak gerekiyor. Ancak ben artık erken seçim de olsa normal seçim de olsa bir daha başkanlığa aday olmayacağımı daha önce söylemiştim, bu sözümün arkasındayım.'' dedi.

Kendisinin yaptıklarını kolay kolay kimsenin yapamayacağını da belirten Ulusoy, bazılarının isim listeleri hazırladığını da iddia ederek, ''Görevi ben bıraktıktan sonra kimin geleceğini bilemem. Ancak Ayhan Bermek'in işi kolay değil. Çünkü şu anda ben tam 5 adayın el altından yoğun bir şekilde çalıştığını biliyorum. Türkiye Futbol Federasyon Başkanlığı makamı çok önemli. Bu makamın hakkını verecek bir ismin koltuğa oturmasını isterim." şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE CAMİASI HERHALDE BENİ KISKANIYOR

Başkan Ulusoy, koskoca bir ailenin tek varisi olduğunu, kimseye eyvallahı bulunmadığını ve hatta kendi mal varlığı ile babasına bile ihtiyaç duymadığını belirterek, "Babamı her ziyarete gittiğimde 'Oğlum artık bırak bu görevi' diyor. Üstelik bunu da eskiden beri söylüyor. Ben babamın tek erkek evladıyım. Babam uzun yıllar çok çalışarak bir imparatorluk kurmuş. Onun da başına benim geçmemi istiyor. Ancak ben tam 31 yıldır Türk futbolunun içindeyim. Bu süre içinde hiç futboldan kopmadım. Zaten babamın işlerini bırakın benim mal varlığım bile bana yeter de artar. Ancak futbol sevdası hiçbir şeye benzemiyor." dedi.

Ulusoy, maalesef artık her hakem hatasında 'Haluk Ulusoy istifa' seslerinin yükseldiğini de belirterek, şunları söyledi;

''Ben hiç ister miyim hakemlerin hatasını? Ama futbolun içinde bunlar var. Fenerbahçe Stadı'nda aleyhime yapılan tezahüratlara bir anlam veremiyor. En küçük hatada benim aleyhime bağırıyorlar. Fenerbahçe camiasının beni neden sevmediğine bir anlam veremiyorum. Herhalde beni kıskanıyorlar. Çünkü çok başarılıyım. Türk futbolunun hem milli takımlar hem de kulüp takımları bazında yaşadığı her başarıda ben varım."