BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,79
HABER /  GÜNCEL

Medya patronlarına müjde

Medyada yabancı girişimci ve ortaklık oranı ile ilgili kısıtlamalar değişecek. AB’ye uyum için kısıtlamalar 1 yıl içinde kalkacak…

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- AB müzakereleri çerçevesinde 2009 yılında gerçekleştirilmesi hedeflenen medya sektöründe yabancı sermayeye yönelik kısıtlamaların kaldırılması için start verildi. Ulusal programda yer alan ‘kısıtlamaların kaldırılması’na ilişkin plan için harekete geçildi.

Ulusal Programın, ‘Bilgi Toplumu ve Medya’ başlıklı bölümünde yer alan ve Radyo-Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yasasında yapılacak değişikliklerin belirtildiği hedef planda; iki temel değişiklik bulunuyor. Buna göre; 3984 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunda Değişiklik yapılacak. Yapılacak iki temel değişiklik ile Yabancı gerçek ve tüzel kişilerin sektörde faaliyetlerini kısıtlayan düzenlemelerin iyileştirilmesi sağlanacak ve Yabancı sermayeye getirilen kısıtlamalar kaldırılacak.

2009 yılında yapılması hedeflenen bu iki temel değişiklik ile Türkiye’de yayın yapan TV ve süreli yayınların sahipliliği için artık yerli ortak aramak zorunda kalmayan yabancı yatırımcılar, Türkiye’de medya kuruluşlarını satın alabilecek ya da yeni yayın kuruluşları oluşturabilecekler.