BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL

Müfettişler Akdağı şikayet etti

Akdağ kendisini eleştiren DENETDE Başkanına 4 soruşturma açtırıp, Polatlı’ya sürdü. Müfettişler Başbakanlığa Akdağ’ı şikayet etti.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile müfettişlerin derneği kavgalı. Devlet Denetim Elemanları Derneği (DENETDE) Başkanı Atılay Egüven, Bakan Akdağ tarafından 4 ayrı konuda soruşturmaya alındı. Direnen Başkan, müfettişlik görevinden alınıp, Polatlı’ya sürüldü. Başkan sağlık raporu almak isteyince, sevk kağıdı bile verilmedi. Müfettişler ile Bakan arasındaki kavga çözülemeyince DENETDE iki kez Başbakanlığa dilekçe verip, inceleme istedi. Ama her iki dilekçe de Bakan Akdağ’a havale edildi.

"MÜFETTİŞLERLE MÜCADELE"
DENETDE’den yapılan açıklamada; sağlık alanı başta kamu kurum ve kuruluşlarında yaşanan aksaklıklar ile ilgili yaptıkları eleştiriler üzerine Başkan Ergüven için bu tür bir ‘sindirme kampanyası’ yapıldığı ileri sürüldü. “Teftiş Kurulları ve Denetim Birimleri’ni yok etme gayretlerinin, bire bir müfettişlerle mücadele haline dönüştürüldüğü’nün ileri sürüldüğü açıklamada; “tüm kamuda görev yapan teftiş ve denetim elemanlarının tek çatı örgütü olan DENETDE ve onun başkanı Atılay Ergüven ile bu tür bir mücadele yapıldığı” iddia edildi.

3 BİN 300 MÜFETTİŞ
30 yıllık geçmişi, 3 bin 300 üyesi bulunan, 100 den fazla kamu kuruluşunun denetim birimlerinde görev yapan müfettiş, denetçi ve kontrolörlerin tek çatı örgütü olan DENETDE'nin Genel Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Başmüfettişi Atılay Ergüven’nin, DENETDE Genel Başkanı olarak yaptığı açıklama ve faaliyetlerinin engellenmeye çalışıldığının ileri sürüldüğü açıklamada şu görüşlere yer verildi:

BAŞKAN SÜRÜLDÜ, MAAŞA KESİLDİ
“Bununla yetinilmeyip, bir takım suçlamalarla, Ergüven hakkında 4 ayrı soruşturma yapılmış, bu soruşturmalardan umduğunu bulamayan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanının görüş ve teklif yazısı üzerine, Bakan takdir ve onayı ile hukuka aykırı olarak müşterek kararname ile Başmüfettişlik görevinden alınmıştır. İkinci linç işlemi ise, Atılay Ergüven’in Polatlı Sağlık Gurup Başkanlığına Ayniyat Saymanı olarak atanmasıdır. Hukuksuzluk ve keyfi uygulamalar bu aşamada da bitmemekte, Ergüven’egörev yaptığı Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Ankara İl Sağlık Müdürlüğünce Hasta Sevk Kağıdı verilmeyerek, hastanelere müracaatı ve tedavisi engellenmekte, sağlık sorunları göz ardı edilmektedir.”
Bakanlığın Ergüven’in maaşını da ödemediğinin belirtildiği açıklamada, “Bu linç girişimi sadece Sağlık Bakanlığında yaşanmamaktadır. Yapılanlar Derneğimizin faaliyetlerinin engellemesine yöneliktir” denildi. Açıklamada, “Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulunu çalışamaz hale getiren haksız, hukuksuz uygulamaların sonlandırılması için”, 13 Kasım 2007’ ve 10 Aralık 2007 tarihlerinde başbakanlığa iki ayrı yazı yazdığı ancak başbakanlığın bu iki şikayet dilekçesini de Sağlık Bakanı Akdağ’a havale ettiği de belirtildi. Dernek, bu şikayet dilekçesinden sonra Bakanlığın, dernek başkanı hakkında yeni soruşturmalar açtığını da belirtti.

SAĞLIK TEFTİŞİ TEFTİŞLİK
Öte yandan Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nda, 20’ye yakın Müfettişin , başka teftiş ve denetim birimlerine tayin isteyip, Sağlık Bakanlığı’ndaki görevinden ayrıldığı, 60 müfettişin yine müfettişler hakkında soruşturma ve inceleme yapmakla görevlendirildiği de belirtildi. 40’a yakın müfettişin de, Teftiş Kurulu Başkanlığının uygulamalarından dolayı kendi Bakanlığı ile davalı-davacı durumda olduğu da bildirildi.;

“ZULÜM DURSUN”
Dernek açıklamasında, “Derneğimize karşı hasmane bir hal alan, Sağlık Bakanlığındaki haksız hukuksuz uygulamalar ile adı geçen kurumdaki yönetim zafiyetine müdahale edilerek adeta "zulüm" boyutuna gelen, hiçbir hukuk, adalet ve insanlık anlayışına uymayan uygulamaların önlenmesini” talep edildi.