BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,18
ALTIN 2.474,01
HABER /  MEDYA

Medya Ajdarları türedi

Köşe yazarlarının kavgaları sokaklara taştı. Yazılı basında 'medya Ajdar'ları cirit atıyor.

Abone ol

Köşe yazarlığı hiç bu kadar itibar kaybetmemişti. Gazetecilerin seviyesiz polemikleri köşeleri olduğu gibi dolduruyor. Ahlak ve fazilet dersi veren yazarların tavırları ve sokaklara taşan kavgaları yazılı basının ömrünü sorgular hale geldi. Üstelik internetin de bu kadar hızlı geliştiği bir döndemde. İşte bu vahim tabloyu sorgulayan Sabah yazarı Ergun Babahan, tirajları yerlerde sürünen gazetelerin köşe yazarlarının akıl vermesine şaşırıyor.

Babahan, adlı köşesinde bu yazarları medya ajdarları olarak gördü. Kimi yazarları da tarif eden yazar, onları zemzem kuyusuna pisliyen bulaşık-yılışık bir insan olarak tarif ediyor. Yazılı basının gidişatını olumlu görmeyen Babahan şu çarpıçı sözlerle yazısını bitiriyor:

"Sağlıksız rekabetin Türk basınını getirdiği nokta ortada.Kimse mesleğin geleceğine yatırım yapmıyor. Gençliğin başarı örnekleri 5 dakikalık şöhret peşinde koşan ve bir köşe kapanlar olunca, gelecekten umutlu olmak da zorlaşıyor. İnternet'in hızlı gelişimi nedeniyle tüm dünyada yazılı basının ömrü üzerine tartışmalar yapılıyor. Ancak görünen o ki, bu gidişle en kısa ömür Türkiye'de olacak."