BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.466,89
HABER /  SPOR

Kadıköyde kabus gibi derbi

Fenerbahçe 5 yıldan beri Kadıköy'de yenemediği Beşiktaş'a yine puan kaptırdı.

Abone ol

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yapılan derbi maçın kadroları şöyle:

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Vedat Yüksel, Bahattin Duran, Alper Ulusoy

Fenerbahçe: Volkan, Önder, Lugano, Edu, Ümit, Deniz, Appiah, Tümer, Tuncay, Alex, Deivid

Beşiktaş: Runje, İbrahim Toraman, Koray, Gökhan Zan, İbrahim Üzülmez, Burak, Kleberson, Serdar Kurtuluş, Delgado, İbrahim Akın, Nobre

MAÇ BAŞLADI

Zorlu mücadele Fenebahçeli futbolcuların vuruşu ile başladı. Her iki takıma da başarılar...

İlk dakika içindeyiz. Beşiktaş'ta Koray pas arası yapıp topu rakip yarı sahaya gönderdi. Nobre uzak önüne düşen topa uzak mesafeden şut denedi. Savunma ayak koydu. Meşin yuvarlak kornere çıktı. Köşe atışı kullanıldı. Fenerbahçe savunmasının karşıladığı top, ceza sahasında Kleberson'nun önünde kaldı. Bu futbolcu kötü bir vuruşla topu kalenin farklı şekilde üzerinden auta vurdu.

3. dakika. Fenerbahçe bu anda rakip yarı sahaya güzel paslarla indi. Sağ kanattan Tümer ve Appiah'ın sürüklediği atakta meşin yuvarlak sol kanattan ileri çıkan Ümit Özat'ın önüne geldi. Bu futbolcunun sert şutu kalenin üzerinden auta çıktı.

6. dakika. Mücadele henüz gol yok. Fenerbahçe, Beşiktaş'a oranla sahada daha iyi bir görüntü sergiliyor. Fakat henüz oyunda iki takımda birbirine üstünlüğünü kabul ettirebilmiş değil.

7. dakika. Fenerbahçe sol kanattan rakip yarı sahaya geçti. Alex, çizgiden ileri çıkan Ümit Özat'a pasını attı. Özat'ın ortasına Beşiktaş savunması ayak koyarak kornere çeldi. Alex'in kullandığı köşe atışından sonuç gelmedi.

10. dakika. Fenerbahçe bu dakika topu Deivid ile Beşiktaş ağlarına gönderdi. Fakat yan hakem ofsayt bayrağını çekti. Ağlara giden meşin yuvarlak gol değeri kazanmadı. Tartışılacak bir karar.

Sağ kanattan kullanılan köşe atışında kafalardan seken meşin yuvarlağı arka kalede Deivid kafa ile ağlara bıraktı. Bu pozisyonda yan hakem çok kritik bir bayrakla ofsayt kararı verdi.

18. dakikada soldan ceza alanına giren İbrahim Üzülmez'in çizgiye kadar
inerek, kale içine gönderdiği topa ön direkte ayak koyan Edu, meşin yuvarlığı kornere attı.



20. dakika. Mücadele çok tempo kazandı. Top iki kale arasında sürekli olarak gidip geliyor. Beşiktaş bu dakikada rakip yarı sahada Delgado ile kazanılan serbest vuruşu çabuk oyuna soktu. Fenerbahçe savunmasının arkasına hareketlenen Kleberson ceza sahasının önünden yerden sert bir şut çıkarttı. Ağlara giden topu kaleci Volkan uzanarak çeldi. Boşta kalan topu Nobre takip etti. Bu futbolunun vuruşana Fenerbahçe savunması ayak koyarak kornere çeldi.

22. dakika. Beşiktaş bu dakikalarda Fenerbahçe kalesinde çok etkili ataklar geliştiriyor. Üst üste yaşanılan pozisyonlar Sarı-Lacivertli savunma zor anlar yaşıyor. Delgado'nun ceza alanı dışından sert şutunda, top yandan auta çıktı.

23. dakika. Fenerbahçe bu dakikada gole Alex ile çok yaklaştı. Rakip ceza sahasının önünde topla hareketlenen Tuncay sağından bindiren Alex'e pasını bıraktı. Alex topla buluştuğu anda yerden vuruşunu yaptı. Meşin yuvarlak ters taraftan direğin dibinden auta çıktı. Fenerbahçe adına şansız an.



26. dakika. Mücadelede 0-0 eşitlik devam ediyor. Fenerbahçe bu dakikada sağ kanattan yine tehlikeli bir atak geliştirdi. Deivid topla buluştuğu anda çarprazdan şutunu attı. Beşiktaş savunmasında Gökhan Zan son anda topa ayak koyarak kornere çeldi. Atış kullanıldı. Önder ceza sahasının önünden şut denedi. Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

27. dakikada Alex'in sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde
Önder'in kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı.

31. dakika. Fenerbahçe Önder Turacı ile gole bir kez daha çok yaklaştı. Sağ kanattan Appiah çizgi üzerinden şık bir ara pasıyla Önder'i ceza sahasında topla buluşturdu. Çarprazdan bomboş pozisyonda ceza sahasına giren Önder kaleye şutunu attı. Meşin yuvarlak gol çizgisine pralel giderek ters taraftan auta çıktı.



34. dakika. Beşiktaş atağında Burak sağ korner direğinin dibinden Tümer'in sert bir hareketiyle yerde kaldı. Hakem serbest atışı Beşiktaş'a verdi. Tümer'de bu pozisyonda hakemden sarı kart gördü. Rakibinin ayağındaki topa çift giren Tümer sarı kartla pozisyonu kurtardı.

35. dakikada ceza yayı üzerinde Serdar'ın vuruşunda savunmaya çarpan topu Volkan kontrol etti.

37. dakikada İbrahim Toraman'ın sağdan ortasında ceza alanı içinde Önder'in es geçtiği topu, arka direkte İbrahim Akın iyi kontrol edemeyince meşin yuvarlak auta gitti.

38. dakikada sağdan ceza alanına giren Tümer'in çizgiden ortasında top
kaleci Runje'nin kucağında kaldı.

39 dakika. Mücadele artık ilk yarı için son dakikalara girildi. 0-0 beraberlik bozulmuş değil.

40. dakikada ceza alanı dışından Appiah'ın sert şutunda, top üstten auta
çıktı.

45 dakika. Karşılaşmanın normal süresi sona erdi. Burak, rakip ceza sahası önünde uzunca bir süre yerde kaldı. Hakem uzatma süresi olarak ilginç bir kararla 1 dakikayı işaret etti.

Karşılaşmanın uzatma dakikasında da skor değişmedi. Kadıköy'deki dev derbide ilk yarı 0-0 beraberlikle sona erdi.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

Maçın ikinci yarısı başladı.

49. dakika. Fenerbahçe sol kanattan Beşiktaş kalesine tehlikeli indi. Appiah, soldan bindiren Ümit Özat'ı rakip savunmanın arkasına kaçırdı. Sıfıra inen Özat yerden ortasını yaptı. Runje etkisiz gelen topu elleriyle kontrol etti. Etkili bir orta gelse tehlikeli bir pozisyon yaşanacaktı.

54. dakika. Karşılaşmanın ikinci yarısında sık sık yaşanılan sakatlıklar oyunun temposunu çok düşürmüş durumda.

55. dakika. Ümit Özat sakatlanarak oyunu terk etti. Uğur Boral sahaya giren isim.

57. dakika. Orta saha mücadelesinde Serdar Kurtuluş'a faul yapan Appiah hakemden sarı kartı gördü.



60. dakika. Derbide yarım saatlik bölüm geride kaldı. Tempo çok düştü. 0-0 eşitlik devam ediyor. Bu anda rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe atağında savunmadan dönen topa Deniz Barış uzaktan vurdu. Top farklı şekilde auta çıktı.

66. dakika. Fenerbahçe bu dakikada gole Tuncay Şanlı ile çok yaklaştı. Sol kanattan Uğur Boral atağı sürükledi. Tuncay, ceza sahasının önünde Boral'dan aldığı pasla sert bir şut çıkarttı. Ağlara giden meşin yuvarlağı Runje parmaklarının ucuyla son anda kornere çeldi.




70. dakika. Fenerbahçe'den Önder faul ile yerde kaldıktan sonra hakemden sarı kart istedi. Bu hareketi Sarı-Lacivertli futbolcunun kendisine sarı kart olarak döndü.

72. dakika. Fenerbahçe'de Deivid kenara alındı. Oyuna giren isim Kezman oldu.

74. dakika. Beşiktaş bu dakikada İbrahim Akın ile gole yaklaştı. Sol kanada atılan derin pasta Fenerbahçe savunması büyük açık verdi. Topla buluşan İbrahim Akın sağ tarafta boş pozisyonda pas bekleyen Nobre'yi düşünmeyerek kendisi uzaktan şansını denedi. Bu futbolcunun şutunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı. Nobre'de bu şuttan sonra takım arkadaşına niye pas atmadın diyerek sert tepki gösterdi.

76. dakika. Fenerbahçe sol kanattan gelişen atakta önemli bir gol fırsatından yararlanamadı. Tuncay'ın ceza sahasına yaptığı ortaya altıpas üzerinde Alex kafayı vuramadı. Arkada Appiah'ın olduğu anda kaleci Runje yere çarpan topu sektirmeden kontrol etti.

77. dakika. Fenerbahçe'de Alex meşin yuvarlakla elle oynadığı için hakemden sarı kart gördü. Bu kartla birlikte Fenerbahçeli yıldız Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü.

77. dakika. Aynı dakika içinde hakeme itirazda bulunan Nobre'de hakemden sarı kartı gördü.

78. dakika. Beşiktaş atağında Ricardinho inanılmaz bir gol fırsatından yararlanamadı. Daha doğru ifade ile Volkan inanılmaz bir kurtarışa imza attı. Sol kanattan ceza sahasına gönderilen topta Ricardinho altıpas üzerinde bir anda bomboş kaldı. Bu futbolcunun topun gelişine yaptığı sert vuruşu kaleci Volkan harika bir refleks ile kapanarak çizgi üzerinde kontrol etti.



84. dakika. Beşiktaş bu kez Nobre ile Fenerbahçe kalesinde tehlikeli bir pozisyondan sonuç alamadı. İbrahim Üzülmez'in sol kanattan ceza sahasına yaptığı ortada Nobre topla buluştu. Bu futbolcunun altıpas üzerinden dönüp yaptığı vuruşta Deniz Barış son anda ayağını koyarak meşin yuvarlağın kaleye yönelmesine mani oldu.

85. dakika. Serbest atışı geç kullanan İbrahim Üzülmez hakemden sarı kartı gördü.




86. dakika. Fenerbahçe'de Tümer Metin yerini Aurelio'ya bıraktı. Karşılaşmada artık son bölümlere girildi. Fenerbahçe gol için rakip kaleye yüklenirken kendi yarı sahasından derin açıklar vermeye başladı. Zico son bölümler oynanırken Aurelio'yu oyuna alarak en azından kalesine gol görme riskini aza indirmek istedi.

88. dakika. Karşılaşmada artık son dakikalar oynanıyor. Mücadelede 0-0 beraberlik devam ediyor.

89. dakika. Fenerbahçe sağ kanattan Alex ile serbest atışı kullandı. Ceza sahasına gelen topa Beşiktaş savunması ileri çıkarak rakiplerini ofsayta bıraktı. Edu bir adım ilerde kaldı. Son dakikalar oynanırken tehlikeli bir deneme oldu.

90. dakika. Maçın normal süresi sona erdi. Hakem duraklamaları 5 dakika olarak işaret etti.

90+4. dakika. Fenerbahçe uzatma anlarında Beşiktaş kalesinde gol arıyor. Üst üste kullanılan serbesta atışlardan ve köşe atışından sonuç gelmedi.

Mücadelenin ikinci yarısında tempo çoğu zaman düşüktü. Artık uzatmalarda da son saniyeler oynanıyor. Gol yok...

90+5 Maçta son düdük geldi. Kadıköy'deki dev derbide gol çıkmadı. Mücadele golsüz beraberlikle sona erdi.

MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE: 0-0 :BEŞİKTAŞ