BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Medvedevde maço şovu yaptı

Putin verdiği pozlarla günlerce dünya medyasını hakkında konuşturmuştu. Şimdi de Medvedev onun izinde... O da bu pozları verdi.

Abone ol

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in danışmanlarının imajını yumuşatmaya çabaladığı söylenirken, Devlet Başkanı Dimitri Medvedev, Putin'in yolunda kendisine bir maço imajı çizmeye çalışıyor gibi.

Pazartesi günü Kaliningrad'a giden Medvedev, askeri tatbikatları izlemekle kalmadı, eğitime bizzat dahil oldu. Askeri üniforma giyen Medvedev, eline bir de makineli tüfek alıp takımı tamamladı. Başka askeri ekipmanları da deneyen Medvedev'in görüntüleri televizyonda boy boy yayınlandı.

Üzerinde küçük bir Rusya bayrağıyla birlikte, 'D.A. Medvedev Rusya Federasyonu silahlı kuvvetler başkomutanı' yazılı bir arma bulunan donanma ceketi olan Medvedev, komşu Belarus ile 8 Eylül'de başlayan ve 12 binden fazla askerin yer aldığı ortak askeri tatbikata ufak çaplı da olsa katıldı.

Ordu tarafından kendisine hem suda hem karada etkili olan maddelerden yapılmış özel bir bıçak sunulan Medvedev, yanındaki Rusya Genelkurmay Başkanı Nikolay Makarov'a bıçakla ilgili olarak, "Kesebiliyor, doğrayabiliyor ve ele çok iyi bir şekilde oturuyor" yorumunu yaptı.

Medvedev, bugün de devam eden tatbikatın herhangi bir ülkeye yönelik tehdit olmadığını vurgulayarak, "Tatbikatımızın savunmacı bir niteliği olduğunu belirtmek isterim. Kimseyi tehdit etmiyoruz. Uzun zamandır bu tür askeri tatbikatlar yapmıyoruz" diye konuştu.

Medvedev, son aylarda bilhassa Kafkaslar konusunda Putin'i hatırlatan sert üslubuyla dikkat çekiyor.