BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Mecliste gergin anlar

TBMM'deki anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerde, CHP ile AK Parti'li milletvekilleri tartıştı.

Abone ol

TBMM Anayasa Komisyonunda görüşülen anayasa değişikliği teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerde, CHP ile AK Parti'li milletvekilleri tartıştı.

AK Parti'li Dengir Mir Mehmet Fırat, kendisinden önce konuşan CHP'li sözcülerin, AK Parti'yi, ''AKP'' şeklinde telaffuz etmelerini eleştirerek, ''Lütfen bize saygı gösterin. Biz Cumhuriyet Halk Partisi'ni CHP diye telaffuz ediyoruz, siz de bizim tüzüğümüzde yazılı şekliyle söyleyin'' dedi.

''(Çağlayanı gördünüz mü?) deniliyor. Gördük, milyonlar barış içerisinde taleplerini dile getirdi'' diyen Fırat'a, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, laf attı. Fırat, ''Saygısızlık yapma, adam ol, adam gibi dinle'' deyince Kart, ''Sen saygısızlık yapma, ölçülü konuş'' diyerek tepkisini dile getirdi.

 ANARŞİST ANLAYIŞLA KANUN YAPMA TEKNİĞİ

CHP'li Kart, şöyle konuştu: ''Bir tiyatro sergileniyor, siyasi ve hukuki bir kaos yaratılıyor. Bu sözümü lütfen yanlış anlamayın ama anarşist anlayışla kanun yapma tekniğinden söz ediyorum. Tamamen günü kurtarmaya yönelik bir anlayış görüyorum. Türkiye'ye yazık oluyor. Gelin özeleştiri yapın. Bugün burada kadük olması kaçınılmaz bir çalışma yapıyoruz.''

Komisyon Başkanı Kuzu, ''Niye kadük olsun'' diyerek, Kart'a tepki gösterdi.

Kuzu, Kart'ın, ''faşizan tarzda yapmayalım bu işlemi'' sözüne de ''Halk seçerse faşizan mı oluyor?'' diye karşılık verdi.