BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Sarkozy Fransayı karıştırdı

Şubat 2007’de çekilen gizli görüntüde Sarkozy’nin göçmenler için sarfettiği ağır sözler dikkat çekiyor.

Abone ol

Nicolas Sarkozy’nin bu kayıtta göçmenlerle ilgili sarfettiği sözler yenilir yutulur gibi değil.

Özellikle de Afrika kökenli göçmen Fransızlar’a ilişkin çok ağır sözler sarfeden Sarkozy, konuşmasının bir yerinde, Türkler’den de söz açıyor ve “Türkler entegre olmuyorlar, hep kendi aralarında konuşup birbirleriyle evleniyorlar. Kendi kendilerine yaşıyorlar” diyor.

ROYAL'A ŞİRRET KARI TABİRİ
Sarkozy, konuşmasında son olarak, cumhurbaşkanlığı yarışındaki rakibi Segolene Royal’i kastederek, “o şirret karı” tabirini kullanıyor. İnternet sitesinden dünyaya yayılan ses kaydında Sarkozy şu sözleri sarfediyor:

“Magrep kökenli çocuklarla olduğudan daha çok sorun yaşıyoruz? Benim açıklamam şu: Çünkü Magrepten gelen aileler Afrika’dan gelen ailelerden daha düzgün oluyor.”

“Anaokulundan itibaren şöyle bir baktığınızda acı çeken çocuklar görüyorsunuz. Bunlar sonradan şiddete eğilimli olmaya başlıyorlar. Polisle ve adaletle sorun yaşayan herkes kesinlikle davranış bozukluğu yaşamış olanlar arasından çıkıyor.”

“Türk toplumuna gelince; onlarsa bize entegre olmuyorlar. Kendi aralarında konuşuyorlar, birbirleriyle evleniyorlar. Kendi kendilerine yaşıyorlar.”