BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,89
ALTIN 2.433,79
HABER /  POLİTİKA

Mecliste BORÇ kavgası

MHP ve AK Parti'li vekiller arasında ''IMF'' gerginliği yaşandı. İşte o diyaloglar;

Abone ol

Meclis'te MHP ve AK Parti'li vekiller arasında ''IMF'' gerginliği yaşandı. MHP'li Mehmet Günal'ın IMF'le ilgili açıklamalarına AK Parti'den Nihat Ergun cevap verince Genel Kurul karıştı.

MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal'ın, ''IMF'ye borç ödememek gibi bir şansınız var mı?'' sözlerine, AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün, ''Borç alanlar emirleri almıştır. Emrinin yanında da parayı idare edecek adam gelmiştir'' karşılığını verdi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 2008 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının 8. maddesi üzerinde yaptığı konuşmada, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın, görüşmeler sırasında salonda bulunmamasını eleştirdi.

ŞAPKADAN TAVŞAN MISIR ÇIKIYOR

Bakan Unakıtan'ın, ''şovunu yapıp gittiğini'' öne süren Günal, küçükken babasının kendisine Sadi Sungur'dan bahsettiğini, ancak onun illüzyonist olduğunu, daha sonraki yıllarda öğrendiğini söyledi. Bakan Unakıtan'ı da illüzyoniste benzeten Günal, ''O şapkadan tavşan çıkarıyor, mısır çıkarıyor, tavuk çıkarıyor'' dedi.

HADİ KASIMPAŞALILIK YAP DA ÖDEME

AK Parti hükümetinin, IMF'ye ödenen borcu bir başarı gibi göstermesini de eleştiren Günal, ''IMF borcunu ödememek gibi bir şansınız var mı? Hadi Kasımpaşalılık yapın da ödemeyin'' diye konuştu. Günal, AK Parti'li milletvekillerinin, 2001 krizi sonrası IMF ile ilgili yapılan anlaşmaya yönelik laf atmaları üzerine, ''Siz 2005 yılında ne kadar aldınız. O tarihte yeni bir anlaşma yapmadınız mı?'' diye sordu.

Günal'ın iddialarına yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Ergün de ''Borç alan emir alır'' atasözünün çok doğru olduğunu söyledi. İktidara gelmeden önce IMF'den yaklaşık 30 milyar dolar borç alındığını belirten Ergün, şöyle konuştu: ''IMF de emirleri vermiş.

'Ben bu parayı veriyorum ama siz şimdi bu parayı idare etmesini de bilmezsiniz, çünkü böyle bir paraya ihtiyacınız olmasaydı, bu kadar banka batmazdı, bu parayı idare edecek adamı da yanında vereyim' demiş. Biz geldik, 30 milyar dolarlık borç, 23-24 milyar dolar olarak duruyordu.

7,5 milyar dolara kadar indirdik. 'Borç ödeyen emir alır' diye bir atasözü hatırlamıyorum. Varsa söyleyen gelsin. Milletin emanetine hakkıyla riayet ediyoruz, güzümüz gibi bakıyoruz. Borç alanlar emirleri almıştır. Emirin yanında parayı idare edecek adam gelmiştir. Biz emirleri de parayı idare edecek adamı da gitmesi lazım gelen yere gönderdik. Kendi programımızı yaptık. Biz kendi bakanlarımızı, bu paranın başına geçirdik. 23.5 milyar dolar borç, 7.5 milyar dolara düştü.''