BIST 10.320
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.461,12
HABER /  SPOR

Beşiktaşa çifte darbe

Şampiyonlar Ligi'nden elenen Beşiktaş'a bir darbe de FIFA'dan geldi.

Abone ol

Porto'ya 2-0 yenilerek Şampiyonlar Ligi'nden elenen Beşiktaş'a bir darbe de FIFA'dan geldi. Vicente Del Bosque davası nedeniyle siyah-beyazlıların yaklaşık 5.5 milyon Euro tutarındaki Şampiyonlar Ligi geliri bloke edildi.

Beşiktaş'ın, 8.5 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum olduğu Vicente Del Bosque davası nedeniyle Şampiyonlar Ligi'nden elde ettiği geliri, FIFA bloke etti.

Siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi'nde katılım payı ve aldığı 2 galibiyetten elde ettiği 5 milyon 600 bin Euro ve naklen yayın gelirleri ve pazar payından alması muhtemel 3.5 milyon Euro'yu da alamıyor.

Del Bosque'nin avukatları Fransa'da açtıkları icra davası nedeniyle FIFA, siyah-beyazlı kulübe ödeme yapmıyor.

Beşiktaş'ta hukuk işlerinden sorumlu yönetici Levent Erdoğan, yaptığı açıklamada, Del Bosque'nin avukatlarının icra yoluyla gelirlere el koymak için bir girişimde bulunduğunu doğruladı.

Erdoğan, "Fransa'da bir dava açıldı. Açılan bu dava denizcilik sektöründe sıkça uygulanıyor. Ancak bu yöntem sporla ilgili davalarda örnek teşkil edecek ya da gelirlere el konulmasını sağlayacak bir dava şekli değil. Gerekli itirazımızı yaptık. Paramıza, bu yöntemle el koymaları söz konusu olmamalı" dedi.

Beşiktaş Kulübü, Fransa’da açılan davaya itirazı sonuçlanıncaya kadar FIFA'dan alması gereken parayı alamayacak.