BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,76
ALTIN 2.409,28
HABER /  POLİTİKA

Mecliste Barzani gerginliği

Meclis'te utandıran tablolar yaşandı. CHP ile AK Partili vekiller birbirinin üzerine yürüdü. İşte Meclis'i karıştıran o cümle..

Abone ol

TBMM Genel Kurulunda, geçici köy korucularının sosyal haklarında iyileştirme öngören yasa teklifinin görüşmelerinde gerginlik çıktı.

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin'in konuşması sırasında, ''Bu kadar insanımız şehit oldu. Bu insanlar, kedi yavrusu değil, ana kuzusu, Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı'' sözlerine, AK Parti'liler tepki gösterince tartışma çıktı.

BARZANİ BİLE SİZİ FIRÇALIYOR

Ersin'in, ''Terör oluyor, hemen Irak'a kestane kebap, acele kabilinden nota veriliyor, ama hiç bir işe yaramıyor. Barzani bile fırçalıyor sizi'' sözleri, Genel Kurulda hareketliliğe neden oldu.

AK Parti'liler, ''Fırçalıyor ne demek?'' derken, bazı AK Parti'li milletvekilleri, ''kimsin sen?'', ''terbiyesiz'' diye bağırdı.

''TERBİYESİZ DİYEN AYAĞA KALKSIN''

Ersin de AK Parti'li milletvekillerine karşılık vererek, ''Terbiyesiz diyen ayağa kalksın'' dedi.

Yaşanan tartışma sırasında AK Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar, ''gel buraya'' diye bağırınca, ayakta bulunan CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu, iktidar sıralarına doğru yürüdü. Aslanoğlu'nu araya giren milletvekilleri durdurdu.