BIST 10.161
DOLAR 32,30
EURO 35,02
ALTIN 2.451,28
HABER /  POLİTİKA

Meclis yarın fazla mesai yapacak

Meclis tatile girmeden önce AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun verdiği sendikalarla ilgili yasa teklifi için yarın fazla mesai yapacak.

Abone ol

Meclis tatile girmeden önce AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun verdiği sendikalarla ilgili yasa teklifi için yarın fazla mesai yapacak.

Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'na Geçici Madde eklenmesine ilişkin teklif yarın saat 14.00'de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda ele alınacak. Teklifi görüşmek üzere Genel Kurul ise saat 18.00'de toplanarak saat 24.00'e kadar çalışacak. Teklif yasalaştıktan sonra da TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girecek.

24'ncü dönem Meclisi'nin ilk çıkaracağı yasa sendikalarla ilgili olacak. İhtisas Komisyonlarının oluşumunun ardından harekete geçen AKP, Çorum Milletvekili Salim Uslu tarafından verilen yasa teklifini gündeme aldı.

Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu'na geçici madde eklenmesini öngören yasa teklifi yarın saat 14.00'de Sağlık Aile Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda görüşecek. Meclis Genel Kurulu'na AKP'nin, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamaması nedeniyle getirdiği öneriye göre ise Genel Kurul yarın saat 18.00'de toplanacak ve gece saat 24.00'e kadar teklifi yasalaştırmak üzere çalışacak. Teklifin yasalaşmasının ardından da TBMM 1 Ekim'e kadar tatile girecek.

AKP'li Uslu'nun tek maddelik teklifi ise sendikaların toplu sözleşme yapma yetkisinde esas alınan çalışma istatistiklerinin yayımlanmasının 31 Aralık'a ertelenmesini öngörüyor. Teklife göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yayımlanan istatistikler Resmi Gazete'de 31 Aralık 2011 tarihine erteleniyor. Bu tarihe kadar ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanmış son istatistikler esas alınacak.