BIST 9.804
DOLAR 32,53
EURO 34,98
ALTIN 2.429,58
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Meclis Başkanlığına sürpriz isim

Meclis Başkanlığı için adı geçen bakan iddiaları yalanladı.

Abone ol

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Meclis Başkanlığı adaylığında isminin geçmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Meclis Başkanlığı adaylığında isminin geçmesine ilişkin olarak, “Şu anda bu tür şeyler gündeme alınacak şeyler değil. Onu belki bize layık görmüşler, teşekkür ediyorum ama benim görevim belli. Bakanlar Kurulu üyesiyim, görevim de Gümrük ve Ticaret Bakanı. O dışarıdan yakıştırılan değerlendirmeler” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Avrupa Kültür Başkenti Yürütme Kurulu Başkanı Şekib Avgadiç ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bakanlık binasında yapılan görüşmede konuşan Bakan Yazıcı, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olarak ilanından sonra çalışmaların koordine edilmesi ve yürütülmesi konusunda 5706 sayılı ‘İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Hakkında Kanun’un Kasım 2007’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti. Süreç boyunca Ajans’a toplam 581 milyon TL kaynak sağlandığına vurgu yapan Yazıcı, “Ajans, bu bütçenin yaklaşık 525 milyon TL’sini projeler, tanıtım, genel giderler ve UNESCO dünya miras alanları için kullandı. Ajans’a 2 bin 484 proje başvurusu yapıldı. Bunların toplam bütçesi 3 milyar 400 milyon TL iken, 586 proje kabul edilerek toplam 335 milyon 700 bin TL bütçe sağlandı” diye konuştu.

Bakan Yazıcı, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Meclis Başkanlığı için isminin geçmesinin sorulması üzerine Yazıcı, “Şu anda bu tür şeyler gündeme alınacak şeyler değil. Onu belki bize layık görmüşler, teşekkür ediyorum ama benim görevim belli. Bakanlar Kurulu üyesiyim, görevim de Gümrük ve Ticaret Bakanı. Yeni binaya da taşındık. O dışarıdan yakıştırılan değerlendirmeler. Kısa bir soru kısa bir cevap” dedi.

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkentliği üzerine Gezi Parkı olaylarının meydana gelmesini değerlendiren Yazıcı, “Birisi diyor ya Gezi Parkı bahane, cidden bahane. Biz yeşille özdeş bir anlayışa sahibiz. Yeşil bizim kültürümüzün en canlı rengidir. Yeşili de ağaçlar simgeler. Dolayısıyla bizi yeşili yok etmekle, ağacı yok etmekle itham etmek bühtandır diye düşünüyorum. Bazen yanlış yapan insanlar da doğru söyler, o yüzden Gezi bahane, amaç başka” şeklinde konuştu.