BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Akil insanlardan ilk açıklamalar

Başbakan Erdoğan ile son görüşmelerini yapan Akil İnsanlar Heyeti üyeleri çıkışta açıkalamalar yaptı.

Abone ol

Nisan ayından bu yana Türkiye genelinde çalışmalarda bulunan Akil İnsanlar grubu, 2 ay olarak ön görülen görev sürelerini tamamlayarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldi. Dolmabahçe'de Başbakanlık Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantı 3.5 saat sürde. Toplantının ardından grup içerisinde yer alan ve çözüm sürecine ilişkin çalışmalar yapan bazı isimler açıklamalarda bulundu.

Bu isimlerden biri olan Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan Başbakan Erdoğan’ın süreci kararlılıkla devam ettireceğini ifade ettiğini aktardı. Doğan, toplantıda raporların sunumlarının yapıldığı ve önerilerde bulunulduğu bilgisini de verdi.

KOÇYİĞİT: HEPİMİZİN TOPLUMSAL BİR BARIŞA İHTİYACI VAR

Akil İnsanlar arasında bulunan Sanatçı Hülya Koçyiğit de Başbakan Erdoğan’la yaptıkları toplantının ardından açıklamalarda bulundu. Koçyiğit, “Elbetteki hepimizin toplumsal bir barışa ihtiyacı var, o nedenle birbirimizi anlamak ve insan hikayeleri dinlememize ihtiyacımız var” dedi. Başbakan Erdoğan’ın raporları dinlediğini ifade eden Koçyiğit, “Önerileri aldı ve bütün bunların değerlendirileceğini, Raporları bir bütün haline getirip topluma açıklayacağını söyledi” ifadelerini kullandı.