BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,64
ALTIN 2.412,15
HABER /  DÜNYA

Meclis Başkanı Çiçek, Mardin’deki saldırıyı değerlendirdi

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Mardin’de Jandarma Özel Harekat Timi ve zırhlı araçtan oluşan unsurlara yönelik düzenlenen terör saldırısına ilişk...

Abone ol

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Mardin’de Jandarma Özel Harekat Timi ve zırhlı araçtan oluşan unsurlara yönelik düzenlenen terör saldırısına ilişkin, “Türkiye geliştikçe, büyüdükçe bir kısım dış çevre bundan rahatsız oluyor. Bunların her defasında kullandıkları en önemli enstrüman terördür” dedi.
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Mardin’de Jandarma Özel Harekat Timi ve zırhlı araçtan oluşan unsurlara yönelik düzenlenen terör saldırısını değerlendirdi. İstanbul Kongre Merkezi’nde bir programa katılan Çiçek, gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. Konu hakkında net bir bilgi sahibi olmadığını belirten Çiçek, “Emin olun o konuyu ayrıntılı bilmiyorum. Bu olayla ilgili bu sorunların çözülmesini isteyen kadar istemeyen birçok çevre var. İçeriden de var dışarıdan da var. Bu tür olayları sektör haline getirmiş bundan beslenen unsurlar da var” dedi.
Gelişen Türkiye ekonomisinin dış güçleri rahatsız ettiğine dikkat çeken Çiçek, “Türkiye geliştikçe büyüdükçe bir kısım dış çevre bundan rahatsız oluyor. Bunların her defasında kullandıkları en önemli enstrüman terördür. Bu türlü vahşet içeren cebir ve şiddet içeren eylemlerdir. Bunun için bunlara karşı hepimizin bira daha duyarlı olması lazım” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyaretin arifesinde yapılan saldırının ziyarete ilişkin bir eylem olup olmadığıyla ilgili soru üzerine Çiçek, “Bu zor bir süreç, önümüzde epey zorluklar var, epey sıkıntılar var. Bu tür sıkıntılar zaman zaman önemli günlerde önemli günlerin öncesinde veya arifesinde gündeme geliyor. Ama bu somut olayı maalesef bilme imkanım olmadı olursa ayrıca açıklama yaparım” dedi.