BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,10
ALTIN 2.472,50
HABER /  POLİTİKA

Meclis artık vatandaşın cebinde

TBMM, akıllı cep telefonlarıyla vatandaşa da açıldı. Vatandaş; akıllı cep telefonu aracılığıyla Meclis'in faaliyetleriyle ilgili bilgilere ulaşabilecek, Meclis TV'yi canlı izleyebilecek.

Abone ol

TBMM , akıllı cep telefonlarıyla vatandaşa da açıldı. Vatandaş; akıllı cep telefonu aracılığıyla Meclis 'in faaliyetleriyle ilgili bilgilere ulaşabilecek, Meclis TV 'yi canlı izleyebilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçen Mart ayında, akıllı telefonlar aracılığıyla milletvekilleri ve personelin hizmetine sunulan "TBMM Mobil Uygulaması", vatandaşa da açıldı.

Vatandaş, akıllı cep telefonlara yüklenen mobil uygulamayla; "yasama faaliyetleri", "denetim faaliyetleri", "milletvekillerimiz", "Meclis gündemi", "basın medya", "kütüphane" ve "TBMM Hakkında" gibi ana başlıklarda Meclis'le ilgili güncel bilgilere erişebilecek.

"TBMM hakkında" başlığı altında, bir çok konuyla ilgili bilgiler yer alıyor. "Tarihçe" bölümünde Osmanlı döneminde Parlamenter yaşam, TBMM'nin açılması, TBMM isminin benimsenmesi ve kabulü ile 1921-1924-1961-1982 Anayasaları yer alıyor. "TBMM'nin yapısı, görevleri ve işleyişi" bölümünde, İçtüzük, Meclisin yerleşke düzeni ile kütüphaneden nasıl yararlanılacağıyla ilgili bilgilere yer veriliyor.

"Milletvekilleri" bölümünde; milletvekillerinin nasıl seçildiği, danışmanlar ve sekreterler ile görevleri yer alıyor.

Vatandaşlar, bu uygulama sayesinde milletvekilleri ile nasıl görüşülebileceğini ve iletişim kurabileceğini, milletvekilleri ile görüşmek için en uygun zamanı öğrenebilecek; bir belgenin milletvekiline nasıl ulaştırabileceği bilgisine sahip olacak.

"TBMM albümü" bölümünde, TBMM'nin (1939-1961) inşaat sürecine ilişkin fotoğraflar, TBMM açıldıktan sonraki ile bugünkü haline ilişkin fotoğraflar ve TBMM Kampüsüyle ilgili fotoğraflar yer alıyor.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLERDE BULUNABİLECEK

"Milli saraylar" bölümünde ise saray, köşk ve kasırların isimleri, sosyal tesisler, kafe ve restoranların hangi saatler arasında hizmet verdiği ve hediyelik eşya mağazalarıyla ilgili bilgilere yer veriliyor. Vatandaş, ayrıca bu uygulama üzerinden görüş ve önerilerini de dile getirebilecek.

Vatandaş, bu uygulamayla, milletvekillerine sunulan hizmetten farklı olarak sadece günlük gazeteler ve Anadolu Ajansı'na ulaşamayacak.

"Vatandaşlar, uygulamayla Genel Kurul çalışmalarını, sadece saat 15.00-19.00 ile 14.00-19.00 saatleri arasında değil, bu saatler dışında da izleyebilecek.

Şu ana kadar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bazı bakanların da yer aldığı yaklaşık 500 milletvekili, kendi cep telefonuna veya tablet bilgisayarına "TBMM Mobil Uygulamasını" yükledi.