BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Mecburi hizmet sorunu çözer mi?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) heyeti, "Mecburi Hizmet" konusundaki uygulamanın adaletsiz olduğunu, sorunun çözümüne katkı sağlamayacağını savundu.

Abone ol

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu’ndaki toplantıya katılan Türk Tabipleri Birliği (TTB)heyeti ; “Mecburi Hizmet” konusundaki uygulamanın adaletsiz olduğunu, sorunun çözümüne katkı sağlamayacağını dile getirdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan TTB Genel Sekreteri Dr. Orhan Odabaşı “Komisyonda temsil edilen her iki partinin hekim milletvekilleri başta olmak üzere, milletvekilleri zorunlu hizmete karşı olduklarını söylediler. Ancak AKP’li milletvekilleri başka çarelerinin kalmadığını belirttiler” dedi.

Dr. Odabaşı şöyle devam etti:
"Mecburi Hizmet uygulamasını kaldıran bu nedenle mutluluğunu ifade eden Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr.Recep Akdağ’ ın çözüm olarak getirdiği sözleşmeli çalışma modelinin hekimlerce kabul görmemesinin tek nedeninin hekimlik mesleğinin doğası gereği süreklilik arzetmesi, iş-gelecek güvencesinin olmazsa olmaz koşul olduğudur. Kamuoyuna yansıyan '10 Milyar verdik, gitmediler' benzeri söylemlerin gerçeği yansıtmadığı Temmuz 2003’ten bu yana sözleşmeli istihdam edilen hekim sayısı ile 657 sayılı yasa kapsamında hekimleri istihdam eden Sağlık Bakanlığı’nın yasa tasarısının gerekçesinde de verildiği gibi başvuran hekim sayılarıdır.

Toplantıda TTB Heyeti olarak, çözümün ülke gereksinimlerinin hekim istihdamı dahil bilimsel çalışmalarla somutlanması, tarafların katkılarına açık bir sürecin sonrasında özlük hakları geliştirilmiş(mahrumiyet ikramiyesi, özel meslek risk tazminatı vb.) devlet memurluğu kanununa göre bir hekim istihdam modeli olduğunu belirttik.

Bir yanda sözleşmeli çalışan hekimler, öte yanda mecburi hizmet yükümlülüğü ile çalışacak hekimler arasındaki özlük hakları gündem yapıldığında yasa taslağını hazırlayanların sorulara verdikleri yanıtların doyurucu olmadığı görüldü. "

Kaynak: www.sagliginsesi.com