BIST 10.277
DOLAR 32,31
EURO 34,83
ALTIN 2.393,22
HABER /  GÜNCEL

M.City ve PSG'nin UEFA ile 'ceza pazarlığı'

Mali Fair-Play kurallarına uymadıkları tespit edilen iki kulübün 60 milyon euro para cezasına çarptırılmaları ve Şampiyonlar Ligi kadrolarının 21 oyuncu ile sınırlandırılması gündemde.

Abone ol

İngiltere ve Fransa'da bu sezon şampiyonluğun en önemli adayları olarak görülen Manchester City ve Paris St-Germain'in, UEFA'nın mali Fair-Play kurallarına uymadıkları tespit edildi. UEFA ile pazarlıklarını sürdüren iki kulüp 60 milyon euro para cezasına çarptırılabilir.

İki kulübün önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki kadrolarının da sadece 21 oyuncu ile sınırlandırılması gündemde. Halen bu sayı, 25.

Mali Fair-Play kurallarına uymadıkları belirlenen kulüplerin UEFA ile cuma gününe kadar anlaşmaya varmaları bekleniyor.

Tarafların anlaşamamaları halinde ise UEFA Tahkim Kurulu önümüzdeki ay söz konusu kulüplere pazarlık edilemeyecek bir ceza verecek. Bu durumda kulüpler merkezi İsviçre'nin Lozan kentinde olan Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurabilecek.

UEFA'dan yalanlama

Türkiye'deki bazı medya kuruluşlarında yayınlanan haberlerde, UEFA'nın mali Fair-Play kurallarına uymadığı tespit edilen kulüplerden birinin de Galatasaray olduğu ancak sarı-kırmızılıların 200 bin euro ceza ödeyerek Avrupa kupalarına katılabileceği bildirilmişti. UEFA ise bu haberleri yalanladı.

Anadolu Ajansı'na konuşan UEFA yetkilileri mali Fair-Play düzenlemesi çerçevesinde ceza alacak takımlar ile ilgili resmi açıklamanın büyük ihtimalle cuma gününe kadar yapılacağını söyledi.

UEFA Başkanı Michel Platini, gelecek sezon hiçbir takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nden ihraç edilmeyeceğini açıklamıştı.

Önceki iki sezona bakılıyor

UEFA, mali Fair-Play kuralları kapsamında kulüplerin 2011-12 ve 2012-13 sezonlarındaki bütçelerini inceliyor.

Bu süre içinde kulüplerin giderleri ile gelirleri arasındaki farkın en fazla 45 milyon euro olması isteniyor.

UEFA, mali Fair-Play kurallarını yerine getirememe ihtimali olan 76 kulüp hakkında soruşturma yürütmüş, son olarak bu sayı dokuza inmişti.

Kurallar ile ilgili girişimin arkasındaki isim ise Michel Platini.

UEFA Başkanı, çok sayıda kulübün kapasitelerinin üzerinde harcama yaparak geleceklerini tehlikeye attıklarını, bu durumun sportmenlik ruhuna da zarar verdiğini vurguluyor.