BIST 10.250
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.406,49
HABER /  GÜNCEL

McCain'den ABD'li komutana Erdoğan ayarı!

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör McCain, terör örgütü PYD'ye açık desten veren CENTCOM Komutanı Votel'i Kongre'de sert dille eleştirdi.

Abone ol

ABD'nin etkili isimlerinden ve Silahlı Kuvvetler Komitesi Başkanı Cumhuriyetçi Senatör John McCain, PYD'ye yönelik desteği eleştiri konusu olan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) Joseph Votel'i sert dille eleştirdi.

Türkiye'ye gelerek 20 Şubat'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'la görüşmeler yapan McCain, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terör örgütü PYD konusunda çok ciddi olduğunu belirterek ABD'li komutana "Bu durumun ciddiyetini anlamadığınızı düşünüyorum" dedi.

TÜRKİYE'Yİ KONGRE'YE ŞİKAYET ETTİ

CENTCOM Komutanı Joseph Votel de Türkiye'yi ABD Kongresine şikayet etti. Votel, 2 bin kilometre alanı terörden temizleyen Türkiye ile ilgili "Türkiye'nin bazı faaliyetleri ve retoriği operasyonları etkiliyor ve özellikle Irak'ta tansiyonun yükselmesine neden oluyor" ifadelerini kullandı.

FETÖ'CÜ ASKERLERE DE DESTEK VERMİŞTİ

Joseph Votel, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra "Türkiye'de müttefiklerimiz tutuklanıyor" demişti. ABD'li üst düzey general, "Birçok Türk liderle ve özellikle askeri liderlerle ilişkilerimiz var. Gelecekteki ilişkilerimiz adına endişeleniyorum" yorumunu yapmıştı.