BIST 10.089
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.405,34
HABER /  GÜNCEL

Mazlum-Der süreçten umutlu

PKK'nın elindeki kamu görevlilerinin teslim edilmesinden sonra MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk Ünsal sınır kapısında açıklama yaptı.

Abone ol

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, ''Nihayet bu arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi getirdik. Ümit ediyoruz ki Türkiye'nin barış sürecinde çok önemli bir iyi niyet adımı olarak değerlendirilir ve sonrası gelir'' dedi.

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan kamu görevlilerini Irak'ın kuzeyinde teslim alan heyette bulunanlar, Habur Sınır Kapısı'na getirdikleri kamu görevlilerini yetkililere teslim ettikten sonra gümrük sahasından çıkış yaptı.

Sınır kapısında basın mensuplarına açıklama yapan MAZLUMDER Genel Başkanı Ünsal, Türkiye'nin barış sürecinde çok önemli bir adım olan kamu görevlilerinin bırakılması olayında bir şekilde tarihi bir rol aldıklarını belirterek, hem bırakılmalarına şahit olduklarını hem de sağ salim getirilmeleriyle ilgili süreçte yer aldıklarını söyledi.

Teslim aldıkları kamu görevlileriyle yaptıkları görüşmede, herhangi bir sağlık sorunlarının olmadığı ve kötü muameleye maruz kalmadıklarını teyit ettiklerini ifade eden Ünsal, şöyle konuştu:

''Zaten bırakılmaları sırasında bize doktor tarafından sağlık raporları da verilmek suretiyle seyahate engel bir durumlarının olmadığı iletilmişti. Nihayet bu arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi getirdik. Ümit ediyoruz ki Türkiye'nin barış sürecinde çok önemli bir iyi niyet adımı olarak değerlendirilir ve sonrası gelir.''

SEVİNÇLİ VE HUZURLUYUZ

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, kamu görevlilerinin bugün serbest bırakılması öncesinde ve sonrasında yaşadıklarını anlattı.

Böyle bir olayı bir daha yaşamamayı umut ettiklerini vurgulayan Kurt, şunları söyledi:

''Bir yönüyle sevinçli ve huzurluyuz çünkü 8 kardeşimizi aileleriyle bugün buluşturduk. Bir yönüyle içimiz buruk çünkü maalesef bu ülkenin evlatları bu ülkenin dağlarında silahlı dolaşmak durumunda kalıyorlar. Biz siyasetçiler olarak bunun sorumluluğunu üzerimizde hissediyoruz. Umut ediyoruz ki Türkiye'de demokratik koşulları ilerletip özellikle Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemle çözümüne ilişkin adımları hızlandırıp bugün dağlarda eli silahlı dolaşmak durumunda olan bu ülkenin gençleri de özgür yarınlarda kendi aileleriyle, halkıyla kucaklaşma imkanı bulabileceklerdir.''

SÜRECE ÖNEMLİ KATKI

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da çözüm sürecine önemli bir katkı sağlandığını belirtti.

Öte yandan MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban da dün ve bugün yaşadıklarını AA muhabirine anlattı.

İki gün boyunca yorucu bir süreçten sonra 8 kamu görevlisini belirlenen bölgeden sağ salim getirip Türkiye'de yetkililere teslim ettiklerini ifade eden Çoban, bunun barışa vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Selahattin Çoban, bu serbest bırakma olayının hem cumhurbaşkanlığı hem başbakanlık hem Türkiye kamuoyu nezdinde uyardırdığı etki nedeniyle çok mutlu olduklarını da dile getirdi.