BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  GÜNCEL

Martin Schulz yeniden AP Başkanı

Alman Sosyal Demokrat parlamenter Martin Schulz, bugün yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin ilk oturumunda bir kez daha Başkan seçi...

Abone ol

Alman Sosyal Demokrat parlamenter Martin Schulz, bugün yapılan Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinin ilk oturumunda bir kez daha Başkan seçildi.
Bir önceki dönem de AP Başkanı olan Schulz yapılan oylamada 751 oyun 409’unu alarak ikinci kez AP Başkanı oldu. Schulz, seçim sonrası Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “AB vatandaşları için Avrupa Parlamentosu’nun sesi olmak büyük sorumluluk ve onur verici bir durum” dedi. Avrupa Parlamentosu seçimlerinde muhalif milletvekilinin tutumu da dikkat çekti. Birçok milletvekili oylama sırasında boş oy atarken İngiltere’yi temsil eden AB karşıtı parti Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi Genel Başkan Yardımcısı Paul Nuttall AB bayrağı ve marşların politik birlik içerisinde insanların kölelik ettiğimiz yapılar olduğunu belirterek, “İngiliz halkı bu durumu reddetmektedir” dedi.
Avrupa Birliği ülkeleri arasında 22-25 Mayıs arasında yapılan AP seçimleri sonrası aşırı sağ ülkelerin oy oranlarında büyük artış yaşanmıştı. Fransa’da Le Pen’in lideri olduğu sağcı Ulusal Cephe ön plana çıkarken İngiltere’de AB’ye karşı tutum sergileyen Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi seçimlerden birinci çıkmıştı. Yunanistan’da ise yaşanan ekonomik kriz sonrası hükümetin tutumlarını eleştiren Radikal Sol İttifak AP seçimlerinden zaferle ayrılmıştı.
(İHA)