BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.424,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Marmaris'te break dans heyecanı

Marmaris Atatürk Meydanı’nı dolduran yaklaşık 5 bin izleyici birbirinden yetenekli break dansçıların şovları keyifle izledi.

Abone ol

2008 yılında Fransa'nın Yetenek Sizsiniz yarışmasında birinci olarak 1 milyon Euro kazanan Dünya’nın en iyi break dansçıları arasında gösterilen “Salah”ın jüri üyeliği yaptığı ve 400’ü aşkın break dansçının kıyasıya yarıştığı Red Bull Breakings’in ilk gün heyecanı sona erdi.

Türkiye'den ve Avrupa'dan 400 break dansçının ön elemelere katıldığı yarışmanın ilk günkü final etabında, 60 dansçı arasından seçilen en iyiler, “İkili Kapışma”, “Serbest Stil Kapışması” ve Michael Jackson anısına özel olarak eklenen “Poppin” Kapışması’nın yeni kralları oldular.
Yarışmaya Hatay’dan katılan Can Tohma, “Poppin” kategorisinde birinciliğe ulaşırken, ailesi ve Hatay’ı temsil ettiğini belirtti. 2 seneden beri dansla yoğun bir şekilde ilgilenen ve Red Bull Breakings’e Almanya’dan katılan Murat Alkan ise serbest stil hip hop dalında birincilik ödülünün sahibi oldu. Belçikalı Hurricane Ray ve Johnny Jaback ise ikili kapışma’nın galibi oldular. Belçikalı ikili “Red Bull Breakings için Türkiye’ye geldik ve kazandık. Çok mutluyuz! Şimdi sıra bunun keyfini çıkarmakta, çünkü yarın eve dönmek zorundayız” şeklinde konuştular.

Jüri üyelerinden, Fransız yıldız dansçı “Salah” sıra dışı bir şov yaparken, break dans’ın Dünya’daki en iyi isimlerinden “Yugson”, “Thesis ve “Flying Buddah” da jüri üyeliklerinin yanı sıra kısa şovları ile kalabalığı selamladılar. Fransa’nın Yetenek Sizsiniz yarışmasını kazanan “Bir milyon uroluk adam” Salah; “Burada harika bir kalabalık ve birbirinden iyi dansçılar var. Hepsi çok azimli ve sürekli çalışıyorlar. Türkiye’deki dans ruhu beni gerçekten çok etkiledi. Ben tam bir dans adamıyım. Ve size tek tavsiyem dans edin ve bundan keyif alın” dedi.