BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,69
ALTIN 2.410,68
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kavşak Suyu kesintisi sona erecek

Kavşak Suyu'nda yaşanan aksaklıkların giderilmesi için belediye ekipleri tarafından aralıksız olarak sürdürülen çalışmalar meyvesini verdi.

Abone ol

Kavşak suyu deposunun alt kısmında çatlak tespit edildi. Çatlağın giderilmesinin ardından kente her gün kavşak suyu verilecek.

1962 yılında Bartın'da yaklaşık 5-6 bin kişinin içme suyu ihtiyacının karşılanması için, bir kaynaktan çıkan ve adına "Kavşak Suyu" denilen içme suyu, şu günlerde sıkıntı yaşıyor. Küresel ısınma ve kayıp kaçaklar yüzünden kent merkezine 2 gün aralıklarla veriliyor. Özellikle yaz mevsiminde yaşanan sıkıntılar bu yıl kendisini daha fazla hissettirdi. Yaşanan bu sıkıntılar üzerine Bartın Belediyesi ekipleri Kavşak Suyu havzasında ve Kavşak Suyu deposunda incelemeler yaptı.

 Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin ve belediye ekipleri tarafından yapılan incelemelerde Kavşak Suyu deposunun alt kısmında çatlak tespit edildi. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, yapılan çalışmalar ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Başkan Akın, "Boşa akan kaynaklar var. Onunla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu kaynakları toplama yöntemi ile depoya ulaştıracağız. Daha önceden olduğunu tahmin ettiğimiz bir sıkıntıyı da tespit ettik. Kavşak suyu ana deposunun alt kısmında çatlak var. Buradan su kaçıyor. Bu da önemli bir sıkıntı oluşturuyor. Hedefimizde küresel ısınmadan kaynaklanan su sıkıntısını en aza indirmek var. İki gün yerine, her gün kavşak suyunu vermeyi düşünüyoruz. O bölgede kavşak suyu 0-3 sertlik derecesinde bir sudur. Bu bizim için çok önem arz ediyor. Bundan 47 veya 48 yıl önce yaklaşık 5-6 bin kişiye hizmet veren Kavşak Suyu şimdi 100 bin kişiye hizmet veriyor. 20 mücavir alandaki köylere de su gitmeme durumunu yaşadık. Bunu önlemek, tankerlerle giden su için çalışma yapıyoruz. Fen İşleri, Su İşleri ve Ulaştırma Müdürlüğümüz bu konuda önemli çalışmalar yapıyor. Vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Kavşak Suyu'nu her gün akabilecek duruma getireceğiz. Bu çalışmayı da gerçekleştireceğimizi umuyoruz" dedi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, kentin içme suyu ihtiyacının karşılandığı kavşak suyunun "Satıldığı" yönündeki iddialarının da gerçeği yansıtmadığını, halkın suyunu kimsenin satmaya gücünün yetmeyeceğini de sözlerine ekledi.