BIST 10.644
DOLAR 32,23
EURO 35,12
ALTIN 2.507,41
HABER /  GÜNCEL

Marmaray projesinde dev adım

İstanbul Boğazına yerleştirilecek 11 tüp tünelin ilkinin deniz dibine indirilmesi işlemi tamamlandı.

Abone ol

Asya ve Avrupa'yı denizin altından birleştirecek Marmaray Projesi çerçevesinde, İstanbul Boğazına yerleştirilecek 11 tüp tünelin ilkinin deniz dibine indirilmesi işlemi tamamlandı.

İstanbul Liman Başkanı ve Marmaray Deniz Çalışma Grubu Başkanı Ender Kurt, saat 18.30 itibariyle E-11 simgeli tüpün indirilme işleminin tamamlandığını söyledi.

13 dalgıcın halen E-11 simgeli tüpü yerine sabitlemek üzere çalışmaya devam ettiğini anlatan Kurt, ''Tüpün sabitlenmesi, yerleştirme bağcığının tekrar Büyük Ada arkasındaki yerine gitmesinin tamamı 6 günü ihtiva eder. Yarın üçüncü günü dolacak. Asıl önemli iş bugündü. Bu E-11 numaralı tüp yerine oturtuldu. Bu en hassas iş rahatlıkla tamamlandı'' diye konuştu.

İlk tüpün indirilmesi işleminin dün akşam saat 20.00'de başladığını kaydeden Kurt, şunları söyledi:

''Büyük Ada'nın arkasındaki yerinden alınan tüp, 4-4.5 saatlik yolculuğundan sonra gece saat 24.00 gibi İnciburnu önlerinde oldu. Tüpün römorkörler vasıtasıyla Üsküdar önlerinde hazırlanmış olan yerine indirilmek üzere mevki alması ise bu sabah saat 07.30'da gerçekleşti.''

Kurt, tüpün bağlanması çalışmalarının ardından saat 18.30'a kadar 32 metre derinliğe doğru yavaş yavaş, kontrollü olarak indirilmeye başlandığını söyledi.

Ender Kurt, trafik kontrolünün, çalışma sahasında bulunan Deniz Çalışma Grubu personeli, müteahhit firma ve Gemi Trafik Hizmetleri arasında koordineli olarak yapıldığını sözlerine ekledi.