BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,02
ALTIN 2.511,36
HABER /  GÜNCEL

Marmara eksi 16.2yi gördü

Marmara bölgesi son yılların en soğuk gecesini yaşadı. Kar sonrası çıkan ayaz her yeri dondurdu.

Abone ol

Bursa'nın ilçelerinde gece sıcaklığı eksi 16,2 dereceye kadar düşerken, Balıkesir genelinde en düşük sıcaklık eksi 11,5 derece olarak ölçüldü.

AA muhabirinin Balıkesir Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Cuma gününden bu yana ülke genelinde devam eden dondurucu soğuklar, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir bölgesinde de etkili oldu.

Bursa kent merkezinde gece en düşük sıcaklık eksi 6,5 derece olarak ölçülürken, Balıkesir'de eksi 7,5 ve Çanakkale'de ise eksi 6,3 dereceye kadar düştü.

Bu illerin ilçelerinde gece sıcaklığı çok daha düşük oldu. Bursa'nın yüksek kesimlerde kalan Keles ilçesinde sıcaklık eksi 16,2 dereceye kadar düşerken, Yenişehir'de eksi 15,3 derece olarak gerçekleşti.

Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde gece en düşük sıcaklık eksi 11,5 olurken, Bigadiç'te eksi 9,8 ve Manyas'ta ise eksi 10,3 dereceye kadar indi.

Çanakkale'de ise en düşük sıcaklık kent merkezinde oldu. Bağlı ilçelerindeki sıcaklıklar eksi 6,3 derecenin üzerinde gerçekleşti.

Yetkililer, bugün gece ve sabaha karşı sıcaklıkların bir miktar daha düşebileceğini belirterek, Bursa, Çanakkale ve Bursa'da gece sıcaklığının eksi 9 olarak ölçülebileceğini bildirdi.

Bugün gündüz sıcaklığının 0 ve 1 derece arasında olmasının beklendiği kaydedildi.