BIST 10.557
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.432,19
HABER /  GÜNCEL

İşte darbenin yapılacağı o saat!

Taraf Gazetesi'ne göre 1. Ordu'da yapılan seminerde sıkıyönetim harekatının başlama saati 03.00 olarak belirlenmiş...

Abone ol

Taraf Gazetesi bugün Balyoz Harekat Planı'nda Marmara Bölgesi için nasıl bir sıkıyönetim uygulaması öngörüldüğüne ilişkin slaytların bir derlemesini yayımladı. Taraf'a göre sıkıyönetim için şafak sökmeden düğmeye basılıyor. Harekatın başlama saati ise. sabah karşı 03.00...

BÜTÜN SUNUMDA İÇ TEHDİT VAR

5-7 Mart 2003'teki seminerde Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın AKP'ye yönelik husumeti, Tarafı'ın yayımladığı kayıtlarda yer alıyor. Planlanan güvenlik harekatının iç tehdide yönelik olduğu da seminerdeki Powerpoint sununlarında açıkça görülüyor.



BÖLGE BÖLGE HAREKAT PLANLARI

Balyoz darbecilerinin Marmara için nasıl bir sıkıyönetim modeli düşündüğü, İstanbul'daki riskli bölgeler ve asker sayıları sunumlarda tek tek yer alıyor. Askerin 'dış tehdide' yönelik dediği planın asıl maksadı slaytlarla aydınlanıyor.

SLAYTLAR DARBEYİ ANLATIYOR

Taraf'ın haberine göre dönemin Birinci Ordu Komutanı Çetin Doğan, o seminerde AKPye duyduğu husimeti gizlemedi; bazı katılımcılar da 12 Eylül 1980 benzeri bir müdahale gerektiğinden söt etti. Sözkonusu seminerde, planlanan harekatın iç tehdide yönelik olduğuğu konusunda kuşku bırakmayan Powerpoint sunullar da yapıltdı. 

HANİ DIŞ TEHDİDE YÖNELİKTİ? 

Taraf, bugünkü bu sunumlardaki slaytların derlemesin iyayımlıyor. Balyoz darbecilerinin Marmara Bölgesi için nasıl bir sıkıyönetim uygulaması öngördüklerine ilişkin ayrıntılı bilgiler içeren bir slaytları izleyince Genelkurmay yetkililerinin "dış tehdide yönelikti" dedikleri ve içeriğinden tam olarak haberdar olmadıklarını itiraf ettikleri plan seminerinin kapsamı da günışığına çıkıyor.