BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Marmara asıl felaketi yarın yaşayacak!

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı İstanbullulara kabus yaşattı. Ama asıl kar yarın geliyor..

Abone ol

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, gece boyu etkisini artırarak sürdürdü. Sabah saatlerinde İstanbul beyaz bir sabaha uyandı. Kentin sahil kesimlerinde 10, yüksek kesimlerinde 20 cm'nin üzerinde kar var.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İstanbul'da başlayan kar, gece boyunca etkisini artırarak sürdürdü. İşyerlerine gitmeye çalışan İstanbullar bugün belki de sonyılların en zor sabahını yaşadı. Meteoroloji de kuvvetli kar yağışı uyarısında bulundu.

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı, İstanbul'da da gece boyunca devam etti ve hayatı olumsuz etkiledi.

Ana yollarda kar küreme çalışmalarının hemen ardından kuvvetli kar yağışı yeniden yolu kar tabakasının altında bıraktı.

Belediye ekipleri yollarda sürekli olarak kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ancak çalışmalar kentin bir çok yerinde etkisiz oldu.

Yer yer anayollarda da sorunlar yaşanırken, ara sokaklar ve yan yollarda araçlar ilerleyemedi. Köprülerde yaklaşık 25 santimetre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu.

Gece saatlerinde kar yağışını eğlenceye dönüştürenler de oldu. Her yaştan vatandaş, gece geç saatlere kadar sokakta kar topu oynadı. Bazıları ise yokuş aşağı olan sokaklarda altlarına naylon poşet ve leğenlerle kayarak doyasıya eğlendi. Beyaza bürünen sokaklarda ise kartpostaları aratmayan görüntüler oluştu.

ASIL KAR YARIN

Meteorolojik tahmin istasyonlarından alınan bilgilere göre, özellikle İstanbul'da günlerdir etkili olan kar yağışı yarından itibaren Marmara Bölgesi'nin tamamında gözlenecek.

Günlerdir İstanbul'u etkisi altına alan kar yağışının geceyarısından itibaren kısa da olsa bir soluk alacağı, bu saatlerde yağış olmayacağı tahmin ediliyor.

Ancak Marmara bölgesi yarın sabahın erken saatlerinden itibaren yeni ve çok etkili olacağı tahmin edilen kar yağışıyla yüzyüze kalacak. Önce Edirne ardından tüm Marmara Bölgesi'nde yoğun kar yağışı bekleniyor.

Perşembe günü, her geçen saat etkisini arttıracak kar yağışının aralıksız sürmesi, akşam saatlerinde ise İstanbul'da çok etkili yağması bekleniyor. Kentin tamamında gözlenecek bu yağışın bugüne kadar gerçekleşen kar yağışından daha da etkili olacağı tahmin ediliyor.

Perşembe'yi Cuma'ya bağlayan geceyarısından itibaren kar yağışı etkisini azaltması ve cuma günü Marmara Bölgesi'ni de İstanbul'u da terk etmesi bekleniyor.

METROBÜS SEFERLERİ DURDU

İstanbul'da gece etkisini arttıran kar yağışı hayatı durdurdu. Trafik felç oldu, birçok araç yollarda kaldı. Şu an olumsuz hava şartları nedeniyle Küçükçekmece'den Topkapı'ya metrobüs seferleri yapılamıyor.

İDO SEFERLERİ İPTAL

Bu arada İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) işletmelerinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle, bu sabahki 07.30 Bandırma-Yenikapı-Bostancı, 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy ve akşam 18.30'daki Bandırma-Yenikapı Deniz Otobüsü seferlerinin iptal edildiği bildirildi. Açıklamada yine olumsuz hava koşulları nedeniyle Sirkeci-Harem araba vapuru seferlerinin de yapılamadığı belirtildi.

KAR KÜREME ARACI, TUZLAMA YETMEDİ

Araçlarının lastiklerine zincir takmadan yola çıkanlar ilerlemekte güçlük çekti. Kar küreme ve tuzlama araçları gece boyunca çalışmalarını sürdürse de O-2 ve O-3 karayolları kara teslim oldu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor

TRAFİK FELÇ OLDU



KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK...
METEOROLOJİ UYARIYOR...
BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU DİĞER SAYFADA...
TIKLAYIN!..

[PAGE]

KUVETTLİ KAR YAĞIŞI UYARISI!

Marmara'nın kuzeydoğusu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kar yağışının, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu, Rize, Artvin ve Hopa ile öğle saatlerine kadar İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Balıkesir'in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Öte yandan, Marmara, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz ile bazı illerde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bugün, rüzgarın; Marmara, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ) ile Sivas, Kayseri , Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı (Karayel) yönlerden kuvvetli (40-60 km/s) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

Açıklamada, bu nedenle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.

BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYINIZ

[PAGE]

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ile Balıkesir'in Bandırma ilçesi çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bölge genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE: Az bulutlu, kuzeyinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Batısı az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve İskenderun çevreleri yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Doğu Karadeniz'de sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin genelinde eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgar; bölgenin kuzey ve batısında (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ) kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.