BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Maria Buika'dan muhteşem final

24. Uluslararası İzmir Festivali, İspanyol sanatçı Maria Buika'nın verdiği konser ile sona erdi.

Abone ol

İzmir Kültür Sanat Ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından düzenlenen 24. Uluslararası İzmir Festivali, İspanyol sanatçı Maria Buika'nın verdiği konser ile sona erdi.

Çeşme Kalesi'nde düzenlenen konserde sahne alan Buika, akşam ezanı okunmaya başlayınca konserine ara verdi. Maria Buika ezanı dinledikten sonra konserine devam etti.

Flamenko ile cazı bir araya getiren, Flamenko'yu farklı yorumlayarak çağdaş müziğe uyarlayan ve Concha ismiyle de tanınan Maria Buika'ya piyanoda Ivan Lewis, perküsyonda Fernando Favier, kontrbasta ise Danny Noel eşlik etti.

İKSEV Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Sarper Eczacıbaşı, tarihi mekanların ön plana çıkarıldığı başarılı bir festival gerçekleştirdiklerini söyledi.

Eczacıbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''İKSEV tarafından gerçekleştirilen 24. Uluslararası İzmir Festivali bu akşam Çeşme Kalesi'nde sona eriyor. Son derece önemli sanatçıların katılımıyla standardı yüksek bir festivali daha sonlandırıyoruz. Tarihi mekanları kullanarak çok başarılı bir festival geçirdiğimize inanıyorum. Çeşme Kalesi'ni, Efes Celcius Kütüphanesi'ni, Bergama'da bulunan tarihi mekanlarımızı kullandık. 'Dört Piyano&Bir Şef' ile başlayan festivale olan ilgi bizleri çok memnun etti. Başarılı bir festival geçirdiğimize inanıyorum.''