BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mardin Nusaybin'de çadır gerginliği dinmiyor

Nusaybin'in merkezinde 'Çözüm Çadırı' kurmak isteyen ve BDP milletvekillerinin de bulunduğu guruba polis müdahale etti.

Abone ol

Mardin'in Nusaybin ilçesinde çeşitli mahallerde toplanıp ilçe merkezinde birleşmek amacıyla Lozan Caddesi'ne gelen gruplara polis müdahale etti.

Dörtyol mevkiinden gelip Barış Parkı önünde durdurulan grup ile Üçyol mevkiinden gelip Vakıfbank önünde durdurulan grupların birleşmesine polis izin vermeyince gruplar oturma eylemi yaptı. Aralarında BDP Mardin Milletvekili Emne Ayna ile Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan, BDP Parti Meclis Üyesi Mahut Çelik'in de bulunduğu grupların dağılması için polis anons yaptı.

Grup adına polis ile görüşen Emine Ayna, Mitanni Kültür Merkezi bahçesinde kurdukları Demokratik Çözüm Çadırı'nın şu an şehir merkezine uzak olması nedeniyle seslerini duyuramadıkları için çadırı çarşı merkezinde bulunan Barış Parkı'na kurmak istediklerini söyledi.

Polis izin vermeyince gruplar oturma eylemine geçti. Grubun dağılmasını isteyen polis şefleri göstericiler arasına girip dağılmalarını ya da çocuk ve kadınları göndermelerini istedi. Grup buna cevap vermeyince polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Polisin müdahalesinden Emine Ayna ve Ayşe Gökkan da etkilendi.

Ara sokaklara dağılan göstericiler, polise taşlı saldırıda bulundu. Esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı.