BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,01
ALTIN 2.325,72

Mardan Palace Antalya

Bu hafta sizlerle dünya otelcilik tarihine damgasını vuracak bir otelden çok daha fazlası ölmeden önce görülmesi gereken adeta müze otel olarak yüzyılın oteli olabilecek Mardan Palace Antalya’nın 40 yaşında genç, dinamik, vizyonel ve genç turizm kuşağına

Merhabalar,

Bu hafta sizlerle dünya otelcilik tarihine damgasını vuracak bir otelden çok daha fazlası ölmeden önce görülmesi gereken adeta müze otel olarak yüzyılın oteli olabilecek Mardan Palace Antalya’nın 40 yaşında genç, dinamik, vizyonel ve genç turizm kuşağına örnek olabilecek ismi, otelciliğin parlayan yıldızı Cumhur Özen’i ve onun 1987 yılında başlayan otelcilik hayatındaki zirve öyküsünü paylaşacağım.

21.yy’da Tek Gerçek İnsan Kaynağıdır

İnsanları Çok Seviyorum

Cumhur Özen meslek hayatına başladığı ilk günden itibaren en alttan en üste giden zirve yolundaki kariyer rotasında insanları çok sevmenin işine yansıyan bitmek tükenmek bilmez enerjisiyle kendisine verilen görevi en iyi şekilde nasıl yapabilirim diyerek başladı. Başladığı işi yüzüp yüzüp de kuyruğuna gelince bırakmayıp başarılarla sonlandırdı ve her son onun için yeni bir başlangıç oldu. Kendisini karşı tarafa koydu ve kendimi anlamak, karşı tarafı anlamaktır diyerek işine dört elle sarıldı.  

Bilgelik Ve Müzakerecilik Size Başarının Yolunu Getirir

Cumhur Özen, hayatta en çok bildiğim ve inandığım bilgelik ve müzakereciliğin başarının anahtarı olduğudur. Bir bilge gibi olgunlaşmak ve paylaşmak ekip ruhunun bütünlüğünü ben değil biz demenin önemini kavrayarak adımlarımı attım. Ayaklarım yere sağlam bastı, kriz yönetiminde günün şart ve koşullarının en iyi şekilde değerlendirilmesinin geleceğe dair doğru hamleleri yaptıran gerçek olduğunu anlamak gerekiyor.

Kilit de Sizsiniz Anahtar da

İleri görüşlü, çok yönlü, akılla planlayıp kalp ile yöneten, bildiği şeyi zamanında söyleyen, öğrenen, öğreten ve paylaşan, her fırsatta genç meslektaşlarına her desteği vermeye hazır geleceğin turizmcilerine inanan bir isim.

 

Yıl 1995 Cumhur Özen bir arabanın kapısını açar…

İstanbul Çırağan Sarayı’nda belboy olarak büyük bir azim ve gayretle çalışan ve otele gelen misafirlerin yaptığı işe gösterdiği hassasiyet, titizlik ve önemle dikkatlerini çekmeyi başaran Genç Cumhur kapısını açtığı misafirin onun otelcilik kariyerinde bir gün dünyaca ünlü bir otele Genel Müdür olarak gelmesinin kararını verecek isim olduğunu bilmemektedir.

 

Benim Bütün İşlemlerimle Bu Çocuk İlgilenecek

Otel’in saray süitleri kısmının Sultan süitinde konaklayan o misafir “benim bütün işlemlerimle bu çocuk ilgilenecek “der ve o günden bugünlere olaylar olayları sürükler 2005/2006 derken Türkiye ziyaretlerinde İstanbul’a ve Türkiye’ye ilgisi ve sevgisi çok yüksek olan o isim Azeri asıllı Rus İş adamı Telman İsmailov dur.  Telman İsmailov 23 Mayıs 2009 yılında dünyaca ünlü birçok Hollywood yıldızın ve konukların katıldığı bir açılışla babası Mardan İsmailov’un doğum gününde onu sonsuza kadar yaşatmak amacıyla en derin, en içten sevgi ve saygısıyla ismi gibi mert ve dürüst ve bu yolda da ne yapılması gerekiyorsa onurla yapan bir insanın babasına duyduğu derin saygı ve sevgisinin büyük bir aşka dönüştüğü ben Mardan’ın sarayına geldim dedirtmek için babasının ismine ithafen yaptırdığı bu muhteşem otelin anahtarını 3 yabancı genel müdürden sonra bir Türk evladına teslim eden dünyaca ünlü güçlü yatırımcı Telman İsmailov  otelin hemen girişindeki 96 gülün diri ve taze duruşu ile hayatında en değerli köşesi olarak yaşatmaya devam ediyor.

Çünkü o köşe baş tacı biricik babası Mardan İsmailov’a ait…

Cumhur Özen bu hassasiyet ve güvenin onurunu taşımanın ve yaşatmanın bilinciyle olağanüstü bir feragat ve gayretle Mardan Palace Antalya’yı geleceğe taşımak için var gücüyle çalışmalarını sürdürürken örnek bir adanmışlığında gururunu taşıyor ve tüm dünyada Mardan Palace Antalya’nın almış olduğu ödüllerle alkışlanıyor.

Mardan Palace Antalya Bir Dünya Markası olarak Otelcilik Tarihine Damgasını Vuracaktır

Cumhur Özen’in gözünden Telman İsmailov;

O bir show insanı değil gönül insanı, alçak gönüllülüğü, yardım sever ama bunu belli etmeden ansızın yapan, yer ve mekan kavramı tanımayan, bir köy kahvesinden tutunda tarlaya insanları birleştirici, dünya kardeşliği için barış ve sevginin gerçek gücüne inanan, denizin sadece kıyısını değil okyanusu gören bir bakış açısıyla enteresan bir kişilik, sağlıktan ormana, şehirden sanatçıya 7 den 70’e  insana saygı duyan bir yüreğin sahibi bir isim. Ülkemize karşı inanılmaz bir tutkusu var.

Telman İsmailov’un Özü Sözüdür

Otelimizde de İstanbul’un en özel yerlerini en iyi mimari ile yaptıran, sanata ve sanatçıya toplumları kaynaştıran bir bağ olarak bakan, verdiği sözün eri, yaşama ve yaşatma amacı olan bir insan.

Sözün özü; Cumhur Özen’in dünyası Mardan Palace Antalya ve evi arasında geçiyor. Eşi Burcu ve 2 yaşındaki kızı Derin Hayal onu hayata bağlıyor ve minik kızının ona yaptığı “Kuş neredesin?  Baba Derin Hayalin tam kalbinde” sözleriyle gözleri doluyor.

 

Herkes Hayatta Bir Kere Kral veya Kraliçe Olmalıdır

İşte Mardan Palace Antalya Budur

Mardan Palace Antalya, ne olduğunuzu unutturup ne olacağınızı fısıldayan bir otel. Her karesinde kral ve kraliçesiniz. İşte dünya otelcilik tarihinde adını altın harflerle tarihe yazdıracak ölümsüz zamanların oteli. Yaşananlar ve yaşatılanlar hiçbir zaman solmayacak tıpkı 96 kırmızı gülün sahibi ta kendisi gibi Mardan Palace Antalya…

Mardan Palace Antalya ile ilgili özel bir yazı dizisini de ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım.

Tatil Tadına Kalın