BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

Maraş'taki hain saldırıda korkunç şüphe

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesindeki hain saldırıda asıl hedef öğretmenler miydi?

Abone ol

Trafik polislerinin çay içmek için halı sahanın bulunduğu tesise uğradığı sırada bankacılar ve öğretmenler futbol maçı yapıyordu.

İddiaya göre teröristler, görevden ilçeye dönerken son anda yollarını değiştirip bu noktaya tesadüfen gelen uğrayan polislere değil halı sahada maç yapan öğretmenlere saldırıcaktı.

Vatan'a konuşan Kaymakam Mustafa Sarıkaya bu iddianın netlik kazanmadığını, değerlendirmenin sürdüğünü belirtirken, Belediye Başkanı Kamil Dalkara ise "Sanmıyorum. Çünkü sadece arabadan 42 kurşun çıktı. Bütün kurşunlar polise sıkılmış, Araçları halı sahaya 20-30 metre uzaklıkta. Sahada 15 kişi var. Onları da tararlardı" dedi.

BÜYÜK AŞKI BİTİREN SALDIRI

Hain saldırı Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde yine bir halısaha yakınında yaşandı. Akşam 21.10'da Gölbaşı karayolu üzerindeki halı sahanın yanında, Emniyet Müdürlüğü'ne yaklaşık 500 metre uzakta ekip otosuna binen trafik polislerine çapraz ateş açıldı.

Polis memurları Yavuz Bayal ile Hacı Kalkan, karayolunun karşı tarafındaki mısır tarlasında 3 farklı noktada siper alan PKK'lı teröristlerin açtığı ateşin ortasında kaldı. PKK'lıların 15 metreden art arda açtığı ateşle, silah sesleri ilçede yankılandı. Otomobildeki polis memurları ağır yaralanırken silah seslerini duyan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ve devriye gezen polisler hemen olay yerine gitti. Kısa süre devam eden çatışma ardından teröristler karanlıktan yararlanarak mısır tarlasından kaçtı.

Otomobil içinde ağır yaralanan polisler Pazarcık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 6 yıllık polis memuru Yavuz Bayal kurtarılamadı. Hayati tehlikesi süren Hacı Kalkan ise Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'nde tedavisi altına alındı.

ÖĞRETMENLER YERE YATTI

Saldırı sırasında olayın meydana geldiği yerdeki halı sahada maç yapan öğretmenlerin de kendilerini yere atarak kurşunlardan korumaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Emniyet Müdürü Mustafa Aydın Emniyet Müdürlüğü önünde yapılan törende, "Kökü dışarıda olan hainlere şer odaklarından beslenen hainler sürüsüne bir kez daha sesleniyorum" diyerek şunları söyledi:

"Gelin silahınızı bırakın, insan gibi yaşayın. Yok eğer silahınızı bırakmayacaksanız; bu devletin güvenlik kuvvetleri sizleri yarattığınız anaforda bir gün mutlaka boğacaktır."

ŞEMDİNLİ'DE BİR ÖLÜ DAHA

11 Eylül'de, terör örgütü PKK üyeleri tarafından roketatar ve ağır silahlarla, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, Dağ Komando Taburu ve personel lojmanlarına, eş zamanlı olarak düzenlenen saldırıda yaralanan 6 vatandaştan olan Resul Çetin'in (17), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Ölenlerin sayısı 6'ya yükseldi.

KİMSE KAFASINI KALDIRMADI

Maç yapan öğretmenlerden bir tanesi "Saldırganları görmedik. Ateş seslerini duyunca hepimiz yere yattık. Önce saldırının bize yapıldığını zannettik korktuk" dedi Bir halı saha çalışanı ise o anı şöyle anlattı:

"Sahada 14 kişi, dışarıda 5-6 kişi vardı. Silah seslerini duyunca ben hemen içeri girdim. Maç yapanlar yere yattı. Kimse kafasını bile kaldıramadı. Saldırı yaklaşık bir 30 saniye sürdü."