BIST 10.560
DOLAR 32,29
EURO 35,03
ALTIN 2.476,68
HABER /  GÜNCEL

Çatlı'nın gerçek öyküsü Ergenekon'dan çıktı

Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan, yakalandığında ele geçirilen ve 'devlet sırrı' olduğu gerekçesiyle gizlenen 9 çuval JİTEM arşivini anlattı

Abone ol

Bu belgelere göre terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın yakın koruması JİTEM elemanıydı ve Öcalan'ın yakalanmasına az bir süre kala kimliği deşifre edildiği için öldürüldü.

İŞTE ÇUVALLARDAKİ GİZLİ BELGELER
* PKK'nın 1986'daki 3. Kongre kararları

* PKK'nın 'Kürdistan'da şehirleşme gerçeği' adlı dokümanları

* PKK örgüt mensuplarına ait bilgi dosyaları

* PKK elemanları ve Öcalan'a ait resimler

* 1987-1988 tarihlerinde yazılmış Cem Ersever imzalı istihbarat raporları

* JİTEM'in haber elemanlarının kimlik bilgilerinin yer aldığı belgeler

* Gizli ibareli "Botan eyaleti fetih planı' ve 'Dersim-Kars-Ağrı-Bingöl eyaletleri' başlıklı eyalet yapılanması planları

Bir diğer çarpıcı açıklaması ise Susurluk kazasında yaşamını yitiren Abdullah Çatlı'nın gerçekte uyuşturucu ticaretini engellemek için çalışan ve kamuflaj olarak uyuşturucu ticareti yaptığıydı.

Radikal gazetesinin haberine göre Albay Arif Doğan, iddianamede sadece 'başlıklarıyla' söz edilen ve adli emanette tutulan belgeler içinde JİTEM'in omurgasını oluşturan resmi evrakın yer aldığını söyledi. Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı'nın uyuşturucuyla mücadele için 2 yıl emrinde çalıştığını anlattı.

İşte Albay Arif Doğan'ın o çarpıcı açıklamaları :

ÖCALAN'IN KORUMASI BENİM ADAMIMDI

"Arşivde, 1984-1990 arasında çatışmalarda ölen PKK'lıların çantalarında bulunan dokümanlar var. Yönlendirme ve emir belgeleri. PKK barınaklarından ele geçirilen evrak ve krokilerden Öcalan'a ulaştım. Sadettin Tantan'ın İçişleri Bakanı olduğu dönem, 'Öcalan'ı kısa zamanda ele geçireceğiz' dedikoduları vardı. Bu, Öcalan'ın yanında koruma olan adamımla ilgilidir. O adamımın kimliğini açıkladığım anda çocuklarını yok ederler. Benim o adamımı öldürdüler, mezarını hiç kimse bilmiyor.

ÇATLI UYUŞTURUCU KAÇAKÇISI DEĞİLDİ

Abdullah Çatlı 2 yıl emrimde çalıştı. Rahmetli Hüseyin Kocadağ'la birlikte. Bir kuruluşun uyuşturucuyla mücadele edebilmesi için dört ekolden birisi gerekir. İçici, üretici, satıcı ya da taşıyıcı olacak. Çatlı da bunlardan biriyle uyuşturucu işine girerek onları patlattı. Sonra da milletin gözünde uyuşturucu kaçakçısı oldu."