BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,09
ALTIN 2.470,35
HABER /  DÜNYA

Prens, ünlü mankene tecavüz etti

Dünyanın en engin 26’ıncı kişisi olan Prens Alvaled bin Talal genç mankene tecavüzden yargılanacak

Abone ol

2008 yılında İbiza'da 20 yaşındaki mankene tecavüzle suçlanan delil yetersizliğinden dolayı serbest bırakılan dünyanın en engin 26’ıncı kişisi olan Prens Alvaled bin Talal bu kez yakayı ele verdi.

Prens Talal, Ağustos 2008'de İspanya'nın tatil adası İbiza'da 20 yaşındaki bir mankeni ilaçla uyutarak lüks yatında tecavüz etmekle suçlanmıştı.

Ancak dava geçen yıl delil yetersizliğinden düşürülmüştü. Ancak İbiza'nın bağlı bulunduğu Baleric Adaları Yüksek Mahkemesi, dün davanın yeniden açılması talebini kabul etti. Mahkeme emrine göre, İspanya Ulusal Toksikoloji ve Adlitıp Enstitüsü'nün yaptığı testlerde, suçlamalarda bulunan kadının idrarında sperm ve uykuya neden olan 'nordazepam' yatıştırıcı maddesine rastlandı. Ancak 2010'da bu raporlar gözardı edilmiş ve yargıç 'tecavüz izine rastlanılmadığına' karar vermişti.

Prens Alvaled bin Talal'ın yatırım şirketi King Holding Company ise, iddiaları reddederek prensin o tarihte İbiza'da bile olmadığını belirtti. Kimliği açıklanmayan ve sadece orta ismi Soraya ile anılan mankenin avukatı Javier Beloqui ise "Eğer suçlu değilse, büyük bir rahatlıkla DNA örneği verebilir" dedi. İspanyol medyası soruşturma makamının, prense İspanya'da ifade vermek üzere mahkeme çağrısı gönderdiğini yazdı.

19.6 milyar dolar serveti olan Prens Alvaled bin Talal, Rupert Murdoch'ın medya şirketi News Corporation'un ikinci en büyük yatırımcısı ve Citigroup'un en büyük bireysel hissedarı.