BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Manuel Fernandes'i kim ikna etti?

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes, Beşiktaş Dergisi'nin mart ayı sayısında konuştu.

Abone ol

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes, zor bir dönemden geçtiklerini ancak kaliteli oyunculara sahip olduklarını ve bunları atlatacaklarını söyledi.

Fernandes, Beşiktaş Dergisi'nin mart ayı sayısında yer alan röportajında, bütün oyuncularla birlikte çok iyi bir grup olduklarını ifade ederek, ''Evet, zor bir dönemden geçiyoruz ama bu kadar kaliteli oyunculara sahip bir kadroyla tüm bunları atlatacağımızı düşünüyorum'' dedi.

Takımdaki Portekizli futbolculara ''Çete'' yakıştırması yapıldığının hatırlatılması üzerine Portekizli futbolcu, ''Sakın dördümüzün sürekli bir arada olduğu ve diğerleriyle konuşmadığımız düşünülmesin. Elimizden geldiğince herkes le dost olmaya çalışıyoruz. Dil problemi yaşamamıza rağmen herkesle konuşup anlamaya ve birazcık Türkçe öğrenmeye çalışıyoruz. Ancak gerçekten zor bir diliniz var'' ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ'A GELİŞİ

Beşiktaş'a gelmesinde yakın arkadaşı Ricardo Quaresma'nın etkisinin olduğunu kaydeden Fernandes, şöyle devam etti:

''Ricardo, takımımızın yıldızı. Onunla bu konuda çok konuştum. Hatta transferim söz konusu değilken bile görüşüyorduk ve telefonda sesi hep mutlu geliyordu. Son olarak milli takımda konuştuğumuzda da çok iyi şeyler söyledi. Öyle bir oyuncu buraya gelip de Beşiktaş'ın dünyanın en iyi kulüplerinden biri olduğunu söyleyince gelmemek için bir sebep olmadığını anladım.''

HAVALİMANI'NDAKİ KARŞILAMA

Manuel Fernandes, Atatürk Havalimanı'nda kendileri için yapılan karşılaşmayla ilgili olarak da, ''Bu karşılamayı ilk kez yaşadım. İlk olarak tek başıma geldiğimde benim için şok ediciydi. En fazla 10-15 kişi olacaklarını düşünmüştüm. Karşımda o kadar insanı görünce çok şaşırdım ve mutlu oldum. İnanılmaz bir tecrübeydi'' şeklinde konuştu.

Fiyapı İnönü Stadı'nda çıktığı ilk maça da değinen Fernandes, ''Taraftarlarımızın ateşli olduğunu bilmeme rağmen başlangıç düdüğüyle beraber bir anda susup hemen arkasından hep birlikte tezahürata başlamalarına canlı şahit olmak gerçekten inanılmazdı. Tüyler ürperticiydi...'' dedi.

Portekizli futbolcu, çocukluğu ile ilgili bir soruya ise, ''Lizbon'un çevre mahallelerinde büyüdüm. İkisi erkek, ikisi kız olmak üzere dört kardeşim var. İyi bir çocukluk geçirdiğimi düşünüyorum. Düzgün bir çevrede iyi bir şekilde yetiştirildim. Çok kolay değildi ama o zorluklar beni bugün olduğum insan haline getirdi'' diye yanıt verdi.