BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.439,33
HABER /  GÜNCEL

Gözyaşları ve dualar eşliğinde defnedildi!

Erbakan'ın İstanbul'da defninden önce Ankara'da cenaze töreni düzenlendi

Abone ol

Önceki gün Ankara'da vefat eden eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan
Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Merkez Efendi Mezarlığı'nda defnedildi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÇELENK, KIVRIKOĞLU CENAZEDE

Cenazeye askerin sürprizi damga vurdu. Çelenk gönderen TSK, cenazeye 1. Ordu Komutanı Kıvrıkoğlu'nu da temsilci olarak gönderdi. Ayrıca İstanbul'da 3 bin camide sela okutuldu.
Erbakan’ın kabrine Bosna Hersek Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç’in mezarından toprak getirildi. Cenazeye katılmayan Kemal Kılıçdaroğlu da çelenk yolladı. Devlet erkanı ise eksiksiz bir şekilde törende yer aldı.

SOKAK ARALARINDA VE ÇATILARDA NAMAZ

Fatih Camii avlusu tarihi günlerinden birini yaşadı. Kalabalık Edirnekapı'dan Vezneciler'e kadar uzandı. Mahşeri bir kalabalık altında cenaze nakil aracı aşırı yoğunluk nedeniyle ilerleyemedi. Öğlen namazının ardından kılanan cenaze namazı sonrası Merkez Efendi Mezarlığı'na doğru yüzbinlerce kişi eşliğinde taşınan cenaze 3 saati aşkın bir sürede mezarlığa ulaştı. Bu arada Erbakan ailesinin bugün Sultan Ahmet Camii'nde yatsı namazından sonra taziyeleri kabul edeceği açıklandı.

video.jpg

FATİH CAMİİ VE ÇEVRESİNE HAVADAN BAKMAK İÇİN TIKLAYIN

Saat:16:24- Erbakan'ın mezarı başında son dualar edildi ve katılanlardan helallik alındı.

DUALAR VE GÖZYAŞLARI EŞLİĞİNDE DEFNEDİLDİ 

Saat:16:06- Pazar günü yaşamını yitiren SP lideri eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan, tüm gün süren cenaze töreninin ardından Merkez Efendi Mezarlığı'na dualar ve gözyaşları eşliğinde defnedildi.  

Saat: 15:51-Necmettin Erbakan, eşi Nermin Erbakan'ın yanına defnediliyor. Mezarın yayına yalnızca protokol ve Erbakan ailesi alındı. Protokolde TBMM Başbaşkanı Mehmet Ali Şahin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu bulunuyor. Mezarlıkta Kuran-ı Kerim okunuyor.

Saat:15:40- Erbakan'ın cenazesi omuzlarda mezarlığa taşınıyor. Mezarlıktaki kalabalık nedeniyle yoğun izdiham yaşanıyor. 

Saat:15:31- Necmettin Erbakan'ı taşıyan cenaze aracı binlerce kişinin eşliğinde Merkez Efendi Mezarlığı'na ulaştı. Fatih Camii'nden mezarlığa kortej yaklaşık 3 saatte ulaşabildi. Kortejin de mezarlığa ulaşmasıyla mezarlık çevresinde izdiham yaşanmaya başladı.

TBMM'DE ÖZEL OTURUM

Saat:15:10- TBMM Genel Kurulu'nda Necmettin Erbakan düzenlenen özel bir oturumla anılıyor. Oturumda Erbakan anısına Devlet Bakanı Mehmet Aydın bir konuşma yapıyor. Aydın konuşmasında, Erbakan'ın sözlerini anımsatarak, "Refah Partisi kapatıldığında şöyle diyordu: Bu kararın tarihin akışı içinde zerre kadar önemi yoktur" dedi. 

Saat:14.53- Erbakan ailesi Merkez Efendi Kabristanlığı'nda.

Necmettin Erbakan'ın ebedi mekanı olacak olan Merkez Efendi Kabristanlığı'ndaki kalabalık her geçen dakika artıyor. Soğuk havaya ve ara ara süren yağışa karşın Erbakan'ın sevenleri mezarlıkta Erbakan'ın cenazesini bekliyor. Mezarlıkta cezaneyi bekleyenler arasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Recai Kutan da bulunuyor. Erbakan'ın sevenleri de mezarın başında gıyabi cenaze namazı kılarak, Kuran-ı Kerim okuyor.

KONVOY İLERLİYOR

ERBAKAN'IN KABRİNDE
İLGİNÇ PANKART
Necmettin Erbakan'ın
defnedileceği kabri
başında ilginç pankart
açıldı. Görmek için bu
linki tıklayınız

Saat:14:30-Erbakan'ın cenazesini taşıyan konvoy Vatan Caddesi'nde ilerliyor.

HELALLİK İÇİN EVİNE GÖTÜRÜLECEK

Saat: 13:24- Erbakan'ın naaşı helallik almak için Akdeniz Caddesi'ndeki baba evine götürülecek.

TABUTU AZ DAHA DEVİRECEKLERDİ

Saat: 13:15- Necmettin Erbakan'ın cenazesinde tabutun taşındığı sırada kavga çıktı.
Devrilme tehlikesi geçiren tabutun üstündeki örtüler de sıyrıldı. Cenaze aracınan konulan Erbakan'ın naaşı Fatih Camii'nden ayrıldı.

ERDOĞAN VE GÜL OMUZ VERDİ

Saat: 13:10- Konuşmaların ardından naaşı tekbirler eşliğinde avludan çıkarılıyor. Daha sonra Necmettin Erbakan'ın naaşı eller üzerine alındı. Bu sırada izdiham yaşandı. Tabuta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep ayyip Erdoğan da omuz verdi. Cenaze kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden Merkez Efendi Mezarlığına intikal edecek.

OĞLU FATİH ERBAKAN KONUŞTU

ERBAKAN'I DEVİREN MANŞETLER
28 Şubat döneminde Refohyol hükümetini hedef alan asker arkasına medya desteğini alarak saldırıya geçmişti. İşte o dönemde atılan manşetler...

Saat: 13:06- Fatih Erbakan namazın ardından konuşma yaptı: "Eyüb Sultan'ın dizinin dibinde hepimiziin lideri hepimizin babası olan muhterem babamı ebedi hayatına uğurlamak için toplandık. Kendisi İslam'ın namaz kılmaktan, oruç tutmaktan, ibaret olmadığını asıl olan Allah yolunda cihat etmek olduğunu tüm insanlığı saadeti olduğu bizler ve tüm müslümanrara öğretti.  Yine şahitlik ederiz ki hep işte atacağı her adımda ahirete öncelik ederdi. Yine şahitlik ediyoruz ki haksızlık edenlere hep iyi düşündü. Hep onlarında iyi olması için dua etti. Bizler kendisinden razıyız. Bizler kendisinden razıyız, Cenab-ı Allah da inşallah ondan razı olur. Bugün inşallah hayatı boyunca özlemini duyduğu Rabbine, onun cennetine ve Resulüne kavuşma günü olur kendisi için. İnşallah Cenab-ı Allah, hepimize de mahşer gününde, Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in sancağı altında kendisiyle birlikte cennetlikler olarak toplanmayı nasip eder."

SUUDİ ARABİSTAN'DAN GELDİ

Saat: 13: 04- Hac protokolü için Suudi Arabistan'da bulunan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de ziyaretini yarıda keserek cenayeze katıldı. Görmez, cenazede yaptığı konuşmada, Erbakan'ın bugün meclis kürsüsünden değil ama musalla kürsüsünden hitap ettiğini ve ''Dünya fanidir, geçicidir. Ancak dünyada güzel işler yapmak, millete, insanlığa, alemi insanlığa hizmet etmek kalıcıdır ve bakidir'' dediğini ifade etti.

Tabut taşınırken zor anlar yaşandı
Necmettin Erbakan'ın cenazesinde tabutun taşındığı sırada kavga çıktı. Devrilme tehlikesi geçiren tabutun üstündeki örtüler de sıyrıldı.. Tıklayın


Saat: 12: 59-Erbakan'ın en yakın dava arkadaşlarından Oğuzhan Asiltürk cenaze namazından sonra Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın tokalaştı. Gül ve Erdogan taziye dileklerini iletti.

Saat: 12:56- Gül ve Erodoğan namazı kıldıktan sonra naaşın bulunduğu alana yan yana yürüyerek ilerliyorlar.  İki lider izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı. Fatih Erbakan Başbakan Erdoğan'ın yanında saf tuttu.

Saat: 12:49- Cenaze namazına Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de katılıyor.

ÇİLLER'DEN ESKİ MESAİ ARKADAŞINA VEFA

Saat: 12:35- 28 Şubat'ın sancılı döneminde Refahyol hükümetinde Erbakan'ın yol arkadaşı olan Tansu Çiller de cenaze namazına geldi. Çiller'in beyaz bir eşarp taktığı görüldü.

Saat: 12:30- Şu anda öğlen namazı kılınıyor. Avluya sığmayan vatandaşlar sokak aralarında ibadetlerini yerine getiriyor.


Saat: 12:23- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül alkışlar arasında cenazeye katıldı

Saat: 12: 20- Cenaze namazını bekleyen Şevket Kazan ve Bülent Arınç'ın daldığı ve gözlerinin dolduğu görüldü.

Saat: 12:13- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yoğun güvenlik önlemleri altında protokol kapısından giriş yaptı.



Saat: 12:03- KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da cenazeye katılanlar arasında bulunuyor. Kürşat Tüzmen, Bülent Arınç, Mehdi Eker de kameralara takıldı.

Saat: 12:00- İzhidam nedeniyle zor anlar yaşanıyor. Partililer vatandaşları sakinleştirmeye çalışıyor. Mikrofonla vatandaşları sürekli uyaran bir partili, “Hocayı görünce kimse öne doğru adım atmasın. 100 kişiyle izdiham yaratmayalım. Hocaya yakışan bir cenaze olsun” diye anons etti.

KIVRIKOĞLU CENAZEDE

Saat: 11:55- TSK'yı temsilen bazı subaylar protokol kapısından girerek cami avlusuna doğru ilerliyor. Cenaze törenine 1. Ordu Komutanı Org. Hayri Kıvrıkoğlu ve askeri erkan da katılıyor.

Saat: 11:49- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından Melih Gökçek protokol kapısından avluya giriş yaptı.

Saat: 11.37- Polis helikopterinin Fatih Camii çevresi üzerinde uçtuğu görüldü.

Saat: 11.24- Cenaze törenine gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, "Gelecek nesiller ondan çok şey öğrenecek" dedi.

Saat: 11.20- Yaşar Okuyan, Mehmet Ağar, İlber Ortaylı, Ali Müfit Gürtuna, Abdüllatif Şener, İlhan Kesici göze çarpanlar arasında. Kabine üyeleri başta Cemil Çiçek olmak üzere protokol bölümüne doğru ilerliyor.

TSK ÇELENK GÖNDERDİ

Saat: 11.04- Askerle arası hep sorunlu olarak bilinen Erbakan'ın cenazesinde sürpriz yaşandı. TSK'ya ait çelenkler dikkat çekti. Bazı subayların da camiye geldikleri görüldü.

Saat: 10: 54- Fatih Camii'nde ve diğer camilerde şu anda Erbakan için sela veriliyor. Cami avlusunda büyük bir kalabalık var. Sela seslerinin yanı sıra sık sık yapılan anonslarla vatandaşlar sakinleşmesi için uyarılıyor.

CENAZEYE KİMLER KATILDI? ÇOCUKLARINI GÜNÜ NASIL GEÇİRDİ?

HABERİN DEVAMI İÇİ DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

 

[PAGE]

POSTERLER VE ATKILAR DAĞITILIYOR

Saat: 10:45- Fatih Camii'nde kapının daralmış kısmı tören için genişletildi ve kapı eski haline getirildi. Protokolün rahatlıkla cenaze namazlarını kılabilecekleri, üstü örtülü bir mekan yapıldı.
Cemaatin bir kısmı, Feyzi Paşa'da, Malta Çarşısı'nda, Darüşşafaka ve Haliç Caddesi'nde namaz kılabilecek.

KİMLER KATILIYOR
Devlet Bakanı Cemil Çiçek, Bülent Arınç, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Bayındırlık Bakanı Mustafa Demir, Abdulkadir Aksu, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli,  İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş,  Deniz Baykal, DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener, Eski Bakanlardan Hüsamettin Özkan, Mehmet Ağar, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Yaşar Okuyan,  İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ali Müfit Gürtuna CHP’li Akif Hamzaçebi, BDP’li Sırrı Sakık, İlhan Kesici, Prof. İlber Ortaylı, Türkiye Caferileri lideri Selahattin Özgündüz, Tunus muhalef lideri Raşid Gannuşi, Cüpeli Ahmet Hoca, Mahmut Ustaosmanoğlu.

KUR'AN-I KERİM OKUNUYOR

Saat: 10:23- Şu sıralarda Yasin-i Şerif okunuyor. Her dakika cami daha da kalabalıklaşıyor. Gelenlere, üzerinde Erbakan'ın fotoğrafı bulunan posterler ve atkılar dağıtılıyor.

KIZI ELİF MUSALLA TAŞININ YANINDA

Saat: 10:05- Erbakan'ın naaşı araçtan çıkarıldı ve eller üzerinde taşınarak musalla taşına kondu. Bu sırada sela verilirken, kalabalığı uyaran bir görevli, salavat dışında slogan atılmamasını istedi. Cenazeyi musalla taşının yanında, Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz bekledi.

Saat: 10:00- Necmettin Erbakan'ın cenazesi Fatih Camii'ne getirildi. Caminin yan kapı girişinde olağanüstü bir izdiham var. Basın mensupları Erbakan'ın naaşı taşıyan aracı görüntülemek için çaba sarfediyorlar.

Saat 09:33- Cenaze Atatürk Havalimanı'ndan Fatih Camii'ne götürülüyor. Camide kalabalık artıyor.

Saat: 09.20- Cami çevresinde ''Seni asla unutmayacağız Mücahit Erbakan'', ''O savunan adam Mücahit Erbakan'', ''Her zaman kalbimizde yaşayacaksın'' yazılı ve üzerinde Erbakan'ın fotoğraflarının bulunduğu atkıların satışına başlandığı, katılımcıların da bu atkılar ile başlarına yeşil renkli tevhit bandajı taktığı görüldü.

KIZI VE DAMADI KARŞILAYANLARA SARILDI

Saat 09:13- Erbakan'ın cenazesini taşıyan uçak İstanbul'a indi.
Uçak indiği sırada Erbakan'ın kızı Elif Erbakan Altınöz ile damadı Mehmet Altınöz'ün, kendilerini karşılayanlarla sarıldıkları sırada duygulandıkları görüldü.

İNGİLİZ BASINI ERBAKAN'I YAZDI

UÇAKTA AĞLATAN SORU

Saat 09:13-
Erbakan'ın cenazesini taşıyan uçağın kalkışından kısa bir süre sonra, yolcularına Kuran-ı Kerim dağıtıldı. Uçakta, Kuran-ı Kerim ve dua okunmasının ardından, ''Erbakan Hoca'ya hakkınızı helal ediyor musunuz?'' sözleri, uçaktakilere duygu dolu anlar yaşattığı ve bazılarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.


SEN HAKKINI HELAL ET

Eski milletvekillerinden Yasin Hatipoğlu da ''Sen hakkını helal et'' sözleriyle duygularını dile getirdi. Erbakan'ın cenazesini taşıyan uçak, saat 09.10 dolayında İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

Saat: 09:01- Fatih Camii avlusu içinde ve dışında vatandaşlar tekbirler ve salavat getiriliyor. Camiye giremeyenler için Fevzi Paşa caddesine dev ekran kurulacak. Yol boyunca Türk Kızılayı tarafından rahatsızlığı olan vatandaşlara yardım etmek üzere sağlık çadırı kurulduğu ve yine Türk Kızılayının oluşturduğu masalarda su ve lokum ikram edildiği gözlendi.

UÇAKTA GÖZYAŞI

Saat: 08:20- ı Bayram-ı Veli Camisi'nde bu sabah kılınan cenaze namazının ardından, aralarında Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Erbakan Altınöz, damatları Mehmet Altınöz, Faruk Baykoç, yakın çalışma arkadaşları ve eski milletvekillerinin de bulunduğu uçak, 165 yolcusuyla saat 08.20'de İstanbul'a hareket etti.

Saat: 07: 50- Cenaze namazının kılınacağı Fatih Camii avlusuna şimdiden vatandaşlar toplanmaya başladı.

Saat: 07: 40- Erbakan'ın naaşı ambulansla Ankara Esenboğa Havalimanı'na ulaştı.

Saat: 07:00- Hacı Bayram Veli Camii'nde sabah namazının ardından cenaze namazı kılındı.

İSTANBUL'UN TÜM CAMİLERİNDE SELA OKUTULDU

Erbakan'ın Zeytinburnu'ndaki Merkez Efendi Mezarlığı'nda bulunan aile kabristanlığındaki mezarı, partililer tarafından sırayla kazılıyor. Erbakan'ın kabrinin, 2005 yılında vefat eden eşi Nermin Erbakan'ın yanına kazıldığı görüldü. Aile kabristanlığında, Necmettin Erbakan'ın babası Sabri ile annesi Kamer Erbakan'ın da mezarları bulunuyor. Öte yandan, İstanbul'daki tüm camilerde Erbakan'ın vefatı dolayısıyla sela verildi.

TEKBİRLE KARŞILANDI

Bu arada, cami çevresinde bekleyen vatandaşlar ve partililer, gözyaşları eşliğinde tekbirler getirerek cenazeyi karşıladı. Cenaze aracı, cami çevresinde yaşanan izdiham nedeniyle avluya giriş yapmak üzere bekledi.

Cenazenin gelişini bekleyen güvenlik güçleri ve Saadet Partili gençler, güvenlik koridoru oluşturdu.

Fatih Camisi'nin ana kapısı, güvenlik güçleri tarafından yayalardan arındırıldı. Caminin bulunduğu caddeye giren ara sokaklarda da güvenlik güçleri barikat oluşturdu.

Bu arada, Erbakan'ın naaşının bulunduğu aynı uçakla gelen Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan, kızları Zeynep Baykoç ve Elif Erbakan Altınöz, damatları Mehmet Altınöz, Faruk Baykoç, yakın çalışma arkadaşları ve eski milletvekilleri de özel araçlarına binerek alandan ayrıldı ve cenaze arabasını izlediler.

CAMİ AVLUSU GÜL SUYU İLE YIKANDI

Fatih Camisi'nde cenaze namazı için bazı düzenlemeler yapıldı. Basın mensupları için cami avlusunun musalla taşını gören bölümüne platform kuruldu.

Cenaze namazınını kılınacağı yer, kullanılacak kapı ve çevresinin düzenlemesi dün akşam geç vakitlere kadar çalışılarak bitirildi. Kapının daralmış kısmı da genişletildi ve kapı eski haline getirildi. Protokolün rahatlıkla cenaze namazlarını kılabilecekleri, üstü örtülü bir mekan yapıldı.

Cemaatin bir kısmı, Feyzi Paşa'da, Malta Çarşısı'nda, Darüşşafaka ve Haliç Caddesi'nde namaz kılabilecek. Bu bölgelere de cenaze namazını naklen aktaracak ekranlar yerleştirildi. Fatih Belediyesi temizlik ekipleri, cami avlusunu önce gül suyu ile yıkadı, avlu ilerleyen saatlerde kirlendiği için bir kez daha suyla temizlendi.

10 BİN POLİS

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından cenaze töreni bölgesine katılım noktalarında arama tarama işlemleri için 3 bin 500, çevre ve yol güvenliği için de yaklaşık 10 bin polisin görev yapacağı belirtildi

İLK TÖREN HACI BAYRAM CAMİİ'NDE

TVefat eden eski Başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan için ilk tören Ankara'da Hacı Bayram Veli Camii'nde düzenlendi. Sabah namazı sonrasında naaşı cami avlusuna getirilen Erbakan'ı uğurlamaya binlerce vatandaş geldi. Cenazede basın mensuplarıyla kısa süreli arbade yaşanırken, avludaki onbinler Erbakan için tekbir ve salavatlar getirdi

örende Saadet Partisi Genel Başkanları, Erbakan'ın çalışma arkadaşı, partililer ve çok sayıda Ankaralı katıldı.  Daha sonra kılınan cenaze namazına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, pek çok milletvekili, Saadet Partisi yöneticisi, partililer ve sevenleri katıldı.

BU YOLLAR TRAFİĞE KAPALI OLACAK!

-İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden Edirnekapı'ya kadar olan Fevzi Paşa Caddesi,

-Akdeniz Caddesi,

-Vatan Caddesi,

-10. Yıl Caddesi,

-Merkezefendi'ye doğru giden yol

HAVAALANINDAN KONVOY DÜZENLEMEYECEĞİZ

İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, cenaze törenine 60 devletten katılımın olacağını belirterek, bununla ilgili olarak da bütün çalışmaların ve hazırlıkların yapıldığını dile getirdi.

Cenaze töreninde hiç kimsenin burnunun kanamaması için bütün emniyet görevlileri de dahil olmak üzere, parti teşkilatıyla birlikte her türlü çalışmanın gözden geçirildiğini anlatan Oruç, şunları kaydetti:

''Havaalanında herhangi bir konvoy düzenlemeyeceğiz. Bunun en büyük sebebi muhterem hocamızın cenazesinin bir an evvel camiye intikalinin sağlanmasıdır. Bu konuda önce teşkilatımızdan sonra da vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz.

Cenaze kortej eşliğinde Fevzipaşa Caddesi, Akdeniz Caddesi, Vatan Caddesi, 10. Yıl Caddesi'nden Merkez Efendi Mezarlığına intikal edecek. Buralar emniyet tarafından trafiğe tamamen kapatılacak, Fevzipaşa Caddesi'nin büyük bir bölümü de namazdan önce trafiğe kapatılacak. Dolayısıyla camiye namaz kılmaya gelen vatandaşlarımızın da oradaki görevlilere anlayış göstermelerini özellikle istirham ediyoruz.''

1-1.5 MİLYON KİŞİLİK KATILIM BEKLENİYOR

Hüseyin Oruç, ''Cenaze törenine 1-1.5 milyon kişi arasında katılım bekleniyor, bin otobüsün de 80 vilayetten geleceğini düşünüyoruz'' dedi. Oruç, cenaze merasimine 60 ülkeden aralarında eski devlet başkanları ve bakanların da bulunduğu 170 yetkilinin katılımının beklendiğini ifade etti.