BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Mansurun beklediği oy oranı

Ankara'da Gökçek ve Karayalçın düellosuna tepki gösteren MHP'li Yavaş gönlündeki oy oranını açıkladı.

Abone ol

MHP Ankara adayı Yavaş, seçimlerle ilgili anket yaptırdığını ve sonuçlarını yakında açıklayacağını belirten Yavaş, gönlünden yüzde 51 oranında oy almak geçtiğini dile getirdi

Milliyetçi Hareket Partisinin (MHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mahsur Yavaş, geçen 4 seçimde Ankara'nın ''ehveni şeri seçmeye zorlandığını'' ifade ederek, ''Halbuki Ankara, ehveni şeri değil, şehreminini seçecektir'' dedi.

Ankara Barosuna üye bazı avukatlar, bir dönem avukatlık yapan başkan adayı Mansur Yavaş'a destek vermek için Yeni Çiftlik Restaurantı'nda düzenlenen kahvaltılı toplantıda biraraya geldi.

Burada konuşan Yavaş, Beypazarı'nda 10 yılın üzerinde belediye başkanlığı yapmasına rağmen Ankara Barosundaki kaydını sildirmediğini ve bu onuru taşımaya devam ettiğini söyledi.

Yavaş, Beypazarı Belediye Başkanlığı süresince, ilçenin tarihi ve kültürel dokusunu ön plana çıkartacak çalışmaları sonunda bin 500 ailenin geçimini turizmden sağlar hale geldiğini ve ilçeye gelen turist sayısının da yılda 400 bin üzerinde olduğunu ifade etti.

Ankara'da ise büyük bir yönetim yanlışlığının bulunduğunu savunan Yavaş, kentin borçlarının 10 katrilyonun üzerine çıktığını, alt-üst geçit, bir kaç yol ve rekreasyon alanı dışında kente yapılan bir şeyin bulunmadığını ileri sürdü.

Başkentliye verilen pek çok vaadin yerine getirilmediğini kaydeden Yavaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Şimdi ise her iş bitti, Disneyland yapılacakmış. Dünyanın 100 hektarlık en büyük hayvanat bahçesi ABD'dedir. Atatürk Orman Çiftliği'nden 800 hektar yer istemektedir. Çubuk'ta da hayvanlarla ilgili park yapılacakmış. Gökçek şunun farkında değil, 400 bin aileye paket dağıtıyor. Ankara'da yaşayan insanların bırakın Disneyland'a gitmeye, açık olsa Gençlik Parkı'na gidecek parası yoktur. Mamak, Şentepe, Altındağ'a gidin, Anadolu'nun herhangi bir gelişmemiş kasabasından farkı bulunmadığını görürsünüz.''

''KERHEN OY İSTENİYOR''

Ankara'nın iki siyasetçi arasında sıkıştırılmak istendiğini savunan Yavaş, ''Ankaralılardan istediği adaya oy vermesi değil, korkutarak, istemediği adaya oy vermesi, kerhen oy vermesi istenmektedir. Gökçek ve Karayalçın tehdit etmektedir. Yani 4 seçimdir Ankara ehveni şeri seçmeye zorlanmaktadır. Halbuki Ankara ehveni şeri değil, şehreminini seçecektir. Sandığın bu sorunu çözeceğini inanıyorum'' dedi.

İki belediye başkan adayının da Ankara'nın en hayati sorunlarını çözemediğini savunan Yavaş, ''O zaman bu iki adayın Ankara'ya hizmet ettiğini söylemek mümkün değildir. Ankara'da yeni bir soluğa ihtiyaç vardır'' diye konuştu.

YÜZDE 51

Mansur Yavaş, Beypazarı Belediye Encümenine kendi rızasıyla muhalefet partisinden üye aldığını belirterek, Ankara için en büyük projelerinden birisinin de Belediye Meclisi üyelerinden seçilecek 5 üyeden birini AK Parti'den, diğerini CHP'den ve başka bir partiden almak suretiyle yönetimde şeffaflığı ve demokratikliği sağlamak olduğunu ifade etti. Yavaş, ''Çünkü biz kendimizi zengin etmeye değil, kentimizi zengin etmeye geliyoruz'' dedi. 

Yavaş, şöyle konuştu:

''Ankaralı iki kutup arasına sıkıştı. Gökçek seçilirse kavgalar devam edecek. Belediye başkanları, üniversiteler, meslek odalarıyla kavgalar devam edecek ve bundan Ankaralı zarar görecek. Karayalçın seçildiğinde de ikisi de siyasi parti genel başkanı oldukları için tarafsızlıklarını korumaları mümkün olmayacak. Aynı davalar açılacak ve Ankaralı huzur bulamayacaktır.''

Konuşmasını ''İdealimiz, tarihini ve kültürünü ayağa kaldırıp Ankara'yı marka kenti yapmaktır'' sözleriyle tamamlayan Yavaş, baro avukatlarından müvekkillerini arayarak kendisine destek olmalarını da istedi.