BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.446,38
HABER /  GÜNCEL

12 Eylülde çok çile çektim

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas adayına destek çıktığı toplantıda 12 Eylül'ü hatırlatmadan edemedi.

Abone ol

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Ergenekon soruşturmasının aydınlatılmasına çok yardımcı olduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu, "Ordu da kendi içindeki derin yapılaşmadan muzdarip. Genelkurmay yardımcı olmasın, bu gördüğünüz soruşturmalar bu kadar hızlı gitmez. Şu anda ordu, iktidarlardan daha fazla bu arınmaya katkı sağlıyor." dedi.

29 Mart yerel seçimler öncesi partisinin Sivas adayına destek vermek amacıyla memleketine gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, işadamlarıyla kahvaltı toplantısında bir araya geldi. İşadamlarına hitap eden Yazıcıoğlu, ülkenin içinde bulunduğu konumu değerlendirdi. 12 Eylül darbesi sırasında yaşadıklarını anlatan Yazıcıoğlu, kendisine çok çile çektirildiğini dile getirdi. Türkiye'nin darbelerden ve çetelerden çok çektiğini belirten Yazıcıoğlu, "Tüm çilelerimi milletim için bir kazanç olarak değerlendirmek istiyorum. çünkü Türkiye kavgalardan, ayrılıklardan, mafyadan, çetelerden ve darbelerden çok çekti." dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan BBP Lideri Yazıcıoğlu, Türkiye'nin arınmaya olduğu kadar gerginliklerden de kurtulmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. "Siyasetin, ordunun ve her kurumun içinde arınmaya ihtiyaç var." diyen Yazıcıoğlu, polemik ve çekişmelerin fayda getireceğini ummadığını ifade etti.

Bir soru üzerine Yazıcıoğlu, TBMM eski Başkanı Bülent Arınç ile Genelkurmay arasında yaşanan polemiğe de değindi. Genelkurmay'ın tepki gösterdiği ve Arınç'a ait olan 'İyi ki bu paşalarla savaşmamışız' sözleri için Yazıcıoğlu, ordunun Ergenekon soruşturmasının aydınlatılmasına büyük katkı sunduğunu savundu. BBP Lideri, siyasette de kirlenmeler olduğunu ve bu nedenle bütün orduyu itham altına almamak gerektiğini dile getirdi. Muhsin Yazıcıoğlu, "Eğer varsa birtakım çeteleşme, mafyalaşma ve kanun dışı organizasyonlar, zaten bunun üzerine hukuk gidiyor. Bırak onlar sonuna kadar gidilsin ve yargılansın." dedi.

Askerin de kendi içindeki derin yapılanmadan muzdarip olduğunu vurgulayan Yazıcıoğlu şöyle devam etti: "Bu ordu yardımcı olmasın, bu gördüğünüz soruşturmalar bu kadar hızlı gitmez. Onu da size söyleyeyim. Şu anda ordu kendisi iktidarlardan daha fazla bu arınmaya katkı sağlıyor. Bunu görmek ve söylemek lazım. Adam kendi içinden yolsuzluğa bulaşmış birisini mahkemeye sevk edilmesini sağladı. Ondan sonra bir iddia gördüyse o iddia doğrultusunda kapılarını açtı, 'Yargıya saygılıyız, alın götürün sorgulayın' dedi. Biraz da olaya böyle bakıp onları biraz da empatiye götürmek lazım ki yargının önünü açsın. Bir siyaset ve asker gerginliği meydana getirmeye gerek yok. Çünkü o da muzdarip kendi içindeki derin yapılanmadan."