BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Çankaya en zengin belediye

AK Parti'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Akarcalı, mevcut belediyenin harcamalarını eleştirdi.

Abone ol

AK Parti'nin Çankaya Belediye Başkan Adayı Bülent Akarcalı, ''Çankaya Belediyesi aslında Türkiye'nin en zengin belediyesi, gelir sorunu yok. Geliri iyi harcayamama sorunu var'' dedi.

Akarcalı, Rize İli İlçeleri Dernekler Federasyonu'nu ziyaret etti. Federasyon üyeleri ile bir araya gelen Akarcalı burada yaptığı konuşmada, Çankaya'nın Türkiye'nin en büyük ilçesi olduğuna işaret ederek, Çankaya'daki belediyecilik anlayışının değişmesi gerektiğini söyledi.

Kızılay'daki yapılaşmayı eleştiren Akarcalı, Çankaya'ya hiçbir yatırımın yapılmadığını savundu.

29 Mart seçimlerinin ''Çankaya'ya doğru ve dürüst hizmeti getirme seçimi'' olduğunu söyleyen Akarcalı, kendisinin politik geçmişinin yanı sıra köklü bir özel sektör geçmişi de olduğunu anlattı.

Akarcalı, ''Çankaya Belediyesi aslında Türkiye'nin en zengin belediyesi, gelir sorunu yok. Geliri iyi harcayamama sorunu var'' dedi.

Türkiye'deki pek çok resmi ve özel kurumun merkezinin Çankaya'da olduğunu ve Çankaya'nın 11 üniversiteye ve binlerce üniversiteli öğrenciye ev sahipliği yaptığını ifade eden Akarcalı, Çankaya'daki pek çok projeyi üniversiteler ile birlikte yürüteceklerini kaydetti.

Her yıl binlerce heyetin Çankaya'yı ziyaret ettiğine de işaret eden Akarcalı, bu sebeple Çankaya'nın Türkiye'nin dışarıya açılan aynası olduğunu dile getirdi.

Kent düzeninin komşuluğu da öldürdüğünü belirten Akarcalı, Çankayalıları sokağa çıkarak birbirleriyle karşılaşmalarını sağlayacak projeler geliştirdiklerini anlattı.

Eski Ankara evlerinden esinlenerek ''semt konakları'' yapacaklarını ifade eden Akarcalı, aynı zamanda Çankaya'nın pek çok yerine açık hava sineması yapmayı planladıklarını söyledi.