BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.401,93
HABER /  GÜNCEL

Manisa-İzmir yolu daha güvenli

Yılların çözülemeyen sorunu nihayet gideriliyor. Manisa-İzmir yolundaki Sabuncebeli'ne tünel yapılıyor.

Abone ol

Vali Güvenç, 2010 yılında trafik yönünden büyük ölçüde rahatlayacak işadamlarının desteğinin alınmasıyla çalışmaların hız kazandığını söyledi.

Vali Güvenç, Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun ile çevre yolunda incelemelerde bulundu.

Manisa trafiğini rahatlatacak çalışmalarda en kısa zamanda hedefe ulaşmayı amaçladıklarını kaydeden Erol Altun, "Projenin hızlanmasında Manisa Organize Sanayi Bölgesi yönetimi büyük destek sağladı. Bu destek sayesinde çevre yolu çalışmaları hız kazanacak. Manisa, İzmir'e daha yüksek standartlı bir yolla bağlanacak. Ayrıca Sabuncubeli mevkiinde açılacak bin 200 metrelik tünelle daha yüksek standartlı bir yolla İzmir'e ulaşım sağlanacak." dedi.

Çevre yolundaki kamulaştırmadan kaynaklanan problemleri büyük bir çoğunluğunun aşıldığını açıklayan Altun, Vali Celalettin Güvenç'in çok ciddi katkılar sağladığını ifade etti.

İzmir-İstanbul yol güzergâhının çalışmalara hazır olduğunu yoğun çalışmayla Gediz Köprüsüne bağlamayı düşündüklerini anlatan Erol Altun, "Çevre yolu planladığımız gibi 2010 yılında bittiğinde İzmir'den gelecek araçlar Manisa'da şehir içine uğramadan bölünmüş Turgutlu yolu ile Ankara yoluna çıkacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Salihli'den Alaşehir istikametine 22 kilometrelik kesimde bölünmüş yol çalışmaları başladı. Manisa çevre yolunda çalışmalar bittiği zaman Manisa şehir içi trafiği rahatlamış olacak. Ayrıca, Manisa ana arterler noktasında hem bölünmüş hem de yüksek standartta yollara ulaşmış olacak." diye konuştu.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç ise bütün yolların ihale ve projelerinin yapıldığını, kaynakların sağlandığını belirterek, son olarak eksiklikleri görüp 2010 yılı için gerekenleri yapacaklarını söyledi.

Manisa OSB'nin altından geçerek Menemen uzantılı olarak bağlanacak 6 kilometrelik çevre yolunun yapımına OSB yönetiminin 10 milyon liraya yakın bir destek vereceğini belirten Güvenç, "OSB yönetiminin yolun yapımı konusunda maddi destek vereceğini Ulaştırma Bakanlığı'na anlattım. Bakanlık da Manisa-İzmir karayolu üzerine yapılacak olan Sabuncubeli tünelini 2010 yılı yatırım programının önüne alarak OSB'nin bu jestine karşılık verdi. Yapılan bu işbirliğinden son derece mutluyum. Çevre yolu trafiğini kent dışına çıkardığımızda Mimar Sinan Bulvarı da rahatlayacak, kaza oranı asgariye inecek." şeklinde konuştu.

Vali Güvenç, OSB yönetimine teşekkür ederek şehrin problemleriyle yakından ilgilendikleri, sosyal sorumluluk çerçevesinde hareket ettikleri kaydetti. Bugün yılda 6 milyar dolar ihracatı, asgari 25 bin çalışanı ile dünya ile rekabet eden Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin her daim yanındayız." ifadelerini kullandı.