BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.384,11
HABER /  DÜNYA

Maltepe’de uyuşturucu operasyonu

İstanbul polisi, uyuşturucu ticaretine karşı yürüyüş yapan insanların üzerine ateş açılması ile gündeme gelen Gülsuyu’nda sabah saatlerinde ...

Abone ol

İstanbul polisi, uyuşturucu ticaretine karşı yürüyüş yapan insanların üzerine ateş açılması ile gündeme gelen Gülsuyu’nda sabah saatlerinde helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken, 2 silah ele geçirildi.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri, geçen haftadan bu yana Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) binasının taranması, uyuşturucu ticaretine karşı yürüyüş yapan insanların üzerine ateş açılması ile gündeme gelen Maltepe Gülsuyu’ndaki olaylar üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmaların ardından belirlenen 3 adrese bugün sabah erken saatlerde helikopter destekli eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken, 2 silah ve bir miktar uyuşturucu madde ele geçirildi.
Operasyona Özel Harekat Timleri, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği öğrenildi. Maltepe Gülsuyu, Gülensu ve Esenkent Mahallelerine eş zamanlı yapılan baskınlarda gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne getirildi.
Öte yandan, Maltepe Gülsuyu geçen haftadan bu yana ESP binasının taranması, uyuşturucu ticaretine karşı yürüyüş yapan insanların üzerine ateş açılması gibi haberlerle gündeme gelmişti. Mahallede yaşayanlar bu saldırıların sorumlusunun uyuşturucu çeteleri olduğu iddia ederken, çıkan olaylarda 9 kişi silahlı saldırı sonucu yaralanmıştı.
(İHA)