BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.395,13
HABER /  DÜNYA

Maliki Beyaz Sarayda

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ABD Başkanı George W. Bush ile görüştü

Abone ol

Resmi temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gelen Irak Başbakanı Nuri El Maliki, ABD Başkanı George W. Bush ile yaptığı görüşmede Ortadoğu'ya ilişkin sorunları da gündeme getirdi. İkili, barışın bir an önce sağlanması konusunda hemfikir.

ABD Başkanı George W. Bush ile biraraya gelen Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak'ın güvenlik sorunlarına ilişkin görüşmelerin ardından Ortadoğu'daki savaş gerginliği konusunda da Bush ile temaslarda bulundu. Görüşmelerin ardından Beyaz Saray'da bir basın toplantısı gerçekleştiren ikili, Ortadoğu'da yaşanan durumun bir an önce çözüme ulaştırılması gerektiğini vurguladı.

Maliki, "Lübnan'da ateşkes acil olarak sağlanmalıdır. Uluslararası kamuoyuna sesleniyorum, Lübnanlılar'a destek olun ve yaşanan saldırıların neticesinde ağır hasar alan ülkeye sahip çıkın" diye konuştu. Başkan Bush ise, "Maliki'nin görüşlerine katılıyorum. Aramızda bu konuya ilişkin olarak herhangi bir itilaf yok. Bölgede ateşkesin sağlanmasını istiyoruz ancak bunun geçici değil, kalıcı olmasından yanayız" ifadelerini kullandı.