BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.403,23
HABER /  DÜNYA

Haniyeden ağlatan bağış

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, hükümet başkanı olarak aldığı ilk maaşını bağışladı

Abone ol

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, hükümet başkanı olarak aldığı ilk maaşını, Nisan ayında İsrail tankından açılan ateşte hayatını kaybeden kız çocuğunun ailesine verdi.

Haniye, öldürülen küçük kızın Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'daki evinin önünde, “Başbakan olarak alacağım ilk maaşı Hadil Haben'in ailesine vereceğime söz vermiştim. Bugün bu sözümü tutuyorum” dedi.

Hadil Haben, İsrail tank ateşinde öldürüldüğünde 10 yaşındaydı. Saldırıda 12 kişi yaralanmış, İsrail ordusu ise sivillerin ve sivillere ait evlerin zarar görmesinden üzüldüğünü açıklamış ve bu ölümlerin sorumluluğunu İsrail topraklarına füze atan “terörist örgütlere” atmıştı.

Haniye, maaşını küçük kızın ailesine verirken, “Önemli olan miktar değil, çünkü zaten çok mütevazı” dedi ve içinde para bulunan zarfı küçük kızın babasına teslim etti.

Hamas'ın iktidara gelmesinden ve AB ile ABD'nin Filistin hükümetine doğrudan yardımları kesmesinin ardından 160 bin kadar memurun maaşı ödenemiyordu. Maaşı yaklaşık 330 dolar civarında ya da altında olan memurlar, cumartesiden bu yana maaşlarını almaya başlamıştı.